Yalvaçlı Öğrenciler Robotik Kodlama Öğreniyor

Yalvaçlı Öğrenciler Robotik Kodlama Öğreniyor

Yayınlanma:
Yalvaçlı Öğrenciler Robotik Kodlama Öğreniyor

Günümüzde hız kesmeden gelişmeye devam eden teknoloji ve internetin temeli olan robotik ve kodlama çalışmaları Yalvaç Kaymakam Abdurrahman Bey Ortaokulu’nda açılan sınıfla öğrencilerle buluşturuluyor. Vali Seymenoğlu sınıfın açılışında öğrencileri yalnız bırakmadı.

Kaymakam Abdurrahman Bey Ortaokulu’nda öğrencilerin sevinç gösterileriyle büyük bir coşkuyla karşılanan Vali Seymenoğlu öğrencilerin halk oyunu gösterini izleyerek robotik kodlama sınıfının açılışını gerçekleştirdi. Öğrencilerin kodlama temelli robot çalışmalarını, bilgisayar programlarını ve 3 boyutlu yazıcıdan elde edilen materyallerini inceleyerek bilgi alan Vali Seymenoğlu, öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik etti.

“Yazılım Bu Yüzyılın En Önemli Konularından Birisi”
Yaptığı açıklamada; teknoloji çağında teknolojiden uzak kalmanın mümkün olmadığını ve fırsat buldukça teknolojik laboratuvarları oluşturmak gerektiğini aktaran Vali Seymenoğlu; “Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretiyle çocuklarımızın bu işle yakinen ilgilenmelerine fırsat sunmamız lazım. Çünkü yazılım bu yüzyılın en önemli konularından birisi, çocuklarımız da bu konuda oldukça başarılı ve meraklı, bugünkü çalışmalarından bunu da gördük. Ben çocuklarımızdan şunu da istiyorum: Sadece bu tür çalışmalarla sınırlı kalmamaları lazım, diğer taraftan okul eğitimlerini layıkıyla yerine getirebilmeleri için anne ve babalarının, öğretmenlerinin söylediklerine de kulak vermeleri lazım. Ve Vali amcaları için de günde en az bir sayfa kitap okumaları lazım. Ne kadar çok okuralarsa ufukları o kadar genişler. Daha çok şeyi merak ederler.” dedi.

Vali Seymenoğlu okul çıkışında nöbetçi öğrenci tarafından verilen ziyaretçi listesine ismini ve okul hakkındaki görüşlerini yazarak imzaladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.