Yalvaç'ta Trafik Haftası Etkinlikleri

Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından eğitime tabi tutularak sertifika almaya hak kazanan öğrenciler okul giriş çıkışlarında arkadaşlarının güvenliğini sağlamaya başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mayıs 2011 10:20
Yalvaç'ta Trafik Haftası Etkinlikleri

Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından eğitime tabi tutularak sertifika almaya hak kazanan öğrenciler okul giriş çıkışlarında arkadaşlarının güvenliğini sağlamaya başladı

Öğrencilerin okul giriş ve çıkış saatlerinde güvenli bir şekilde caddelerden geçişlerinin sağlanması amacıyla Trafik ekiplerinin aldığı önlemler etkili oluyor. Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğü ilköğretim çağındaki öğrencileri trafik eğitiminden geçirerek fahri trafik görevlisi sertifikası verdi. İlçe merkezinde bulunan 3 ilköğretim okulundan 5 öğretmen 28 öğrencinin katıldığı trafik eğitim semineri Öğretmenevinde 2 gün sürdü. Semineri başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi ve göreve başlatıldı.

Mehmet Akif Ersoy, Kaymakam Abdurrahman Bey ve Alemdar İlköğretim Okulları önünde görev yapacak trafik görevlileri kurallara uymayan sürücüler hakkında tutanak tutabilecekler. Dün ilk uygulama Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu önünde İlçe Emniyet Müdürü Zafer Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sektioğlu ve okul öğretmenlerinin nezaretinde gerçekleşti. Öğrencilerin kullandıkları yaya geçidinde görev alan 2 trafik görevlisi öğrenci arkadaşlarını güvenli bir şekilde karşıya geçirmeyi başardı.

İlçe Emniyet Müdürü Zafer Yiğit Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilere verdikleri eğitim semineri sonucu başarılı olan öğrencilere trafik görevlisi sertifikası verildiğini belirterek şunları kaydetti:

"Trafik kuralları kazaların önlenmesi için konulmuş hayati önem taşıyan vazgeçilmez kurallardır. Eğitim hangi alanda olursa olsun küçük yaşta verildiği zaman daha etkili ve başarılı oluyor. Bu çocuklarımız hayatlarının her evresinde bu kuralları kendilerine bir yaşam biçimi olarak belirleyecek ve çevresine de etki edecek. Okul giriş ve çıkışlarında da diğer öğrenciler yaya geçidini kullanmayı, trafik görevlisinin işaretini beklemeyi kendine bir kural edinecek. Emniyet mensubu arkadaşlarımız bu çalışmaları bizzat refakat etmeye devam edecekler. "

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.