Yanan Makinenin Maliyeti 10 Milyon Lira

Isparta Belediyesi Fen işleri müdürlüğüne ait asfalt kazıma makinesi hafta sonu doğalgaz borusunun patlaması sonucu yanarak kullanılamaz hale gelmişti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2022 13:34
Yanan Makinenin Maliyeti 10 Milyon Lira

Isparta Belediyesi Fen işleri müdürlüğüne ait asfalt kazıma makinesi hafta sonu doğalgaz borusunun patlaması sonucu yanarak kullanılamaz hale gelmişti.

Belediye başkanı Şükrü Başdeğirmen belediye meclisinde meclis üyelerine yaşanan olayı anlatarak "makine çalışır vaziyette doğalgaz borusu patlıyor ve araç kıvılcımla birlikte alev alıyor. Araçtaki 3 operatör, belediye personeli araçtan kendilerini aşağıya atıncaya kadarki süreçte elleri, yüzleri yanıyor, ikisinin durumu iyi ama bir arkadaşımız birinci derecede % 22 yanık ve şuanda tıp fakültesi hastanesinde tedavi altındalar moralleri yerinde, sık sık ziyaret edip kendileri ile görüşüyoruz” dedi.

YENİ MAKİNE 10 MİLYON LİRA

Bu arada olay sonrasında soruşturma başlatan savcılık kimin ihmali varsa ortaya çıkaracak. Doğalgaz hattını döşeyen firmanın mı yoksa asfalt kazıma işini yapan belediye personelinin ihmali var bütün bu detaylar yapılacak soruşturma sonrasında belli olacak.

Kimin ihmali olursa olsun belediyeyi 10 milyon lira zarara sokan bu yangın olayında tek teselli ise can kaybının yaşanmamış olması.Kamu zararı söz konusu ve belediyenin asfalt kazıma makinesinin değeri tam 10 milyon lira.

Eski makine kullanılamadığı için bir özel sektörden geçici olarak getirilen makine şuan yarım kalan işleri tamamlıyor. Başkan Başdeğirmen yeni bir makine alımı için ihaleye çıkmaları gerektiğini ve iller bankasına borçlanarak biran evvel bu makineyi alabilmek için meclisten yetki istedi.

Gündeme eklenen bu alımın cuma günü yapılacak meclis toplantısında görüşülerek en kısa zamanda alımın gerçekleşmesi sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.