Yapılan Baskılar Bizi Yıldıramaz

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ahmet Camuzcu, üyelerine tehdit ve baskı yapılarak istifa ettirildiklerini öne sürdü.

Yayınlanma:
Yapılan Baskılar Bizi Yıldıramaz

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ahmet Camuzcu, üyelerine tehdit ve baskı yapılarak istifa ettirildiklerini öne sürdü.

Camuzcu; “Sağlık çalışanlarına Türk Sağlık Sen üyesi kalmayacak herkes istifa ettirilecek diyorlarmış. Bu gücü nerden alıyorsunuz?” dedi

Kamu-Sen İl binasında basın toplantısı düzenleyen Türk-Sağlık Sen Şube Başkanı Ahmet Camuzcu, siyasilere seslenerek; “Yaklaşan genel seçimler göz önünde bulundurulduğunda yapılan baskıları Kamu Çalışanları unutmayacaktır” dedi.

Camuzcu yaptığı açıklamasında ise; “Aksu Sağlık Merkezindeki Röntgen cihazının neden çalıştırılmadığını, çalıştırılmayacak cihazın neden kurulduğunu, bu görev için bir teknikerin neden görevlendirildiğini sormuştuk?

Bir sivil toplum kuruluşu olarak yanlış mı? Yaptı ki burada çalışan üyelerimize tehdit ve baskı yapılarak istifa ettirildi. Tüm kamuoyu şunu çok iyi bilsin baskılara boyun eğmeyeceğiz. Doğruları söylemeye devam edeceğiz. Tüm siyasi partilere ve milletvekillerine sesleniyorum özelliklede siyasi iktidarın il başkanı ve ilimiz milletvekillerine; Sağlıkta yanlışları ortaya koyup, doğru işlerin yapılmasını istemek suç mu? Sivil Toplum Kuruluşu olarak doğruları konuşmayalım mı? Atadığınız il müdürünün Demokrasiyi zedelediğini, konuşan değil baskılarla susturulmuş bir sivil toplum istediğini görmüyor musunuz?

Sağlık çalışanlarına Türk Sağlık Sen üyesi kalmayacak herkes istifa ettirilecek diyorlarmış. Bu gücü nerden alıyorsunuz?

Sayın il müdürü bir açıklamasında meslek örgütleri ve STK’ını önemsemediklerini söylüyor siz hangi STK’ını önemsiyorsunuz?

Türk Sağlık-Sen olarak yanlış ya da yalan bir şey söylemedik. “Aile hekimliği ve sevk zincirinde düzenleme yapılmalı” dedik siyaset yapıyorsunuz dediler. Ancak süreç bizi haklı çıkardı, sevk zinciri kaldırıldı. “Giyim kuşamlar nakit ödenmeli” dedik, nakit ödenmeye başlandı. “Döner sermayede Adaletsizlik var” dedik Anayasa Mahkemesi Kararları bizi haklı çıkarttı. “Usulsüz atama ve görevlendirilmeler var dedik”, idare mahkeme kararları ile bunu ispatladık. Örnekleri çoğaltabiliriz.

Bir kez daha Siyasiler sesleniyoruz yaklaşan genel seçimler göz önünde bulundurulduğunda yapılan baskıları Kamu Çalışanları unutmayacaktır. Oyunu kullanırken yapılanları hesaba katacaktır. Onun için herkes hesabını kitabını iyi yapmalıdır.

Makamını ve konumunu kullanarak çalışanlara baskı yapanlar hem bu dünyada hem öbür tarafta bunun hesabını verecekler.

Mayıs ayında yapılacak olan yetki belirleme olayı düşünüldüğünde baskıların artacağını düşünmekteyiz. Tayin yaptırmak isteyen personele “Sendikandan istifa etmeden tayinin olmaz, Görevde yükselme sınavını Türk Sağlık Sen üyesi olarak kazanamazsınız, istifa etmezsen Geçici görevli gidersin” bu gibi tehditler bizleri canımızdan bezdirdi. Daha fazla Demokrasi, Konuşan Türkiye istiyorsak baskılar son bulmalı. Bundan sonra bir tek üyemize istifa etmeleri konusunda baskı yapılırsa, Genel Merkez yetkilileri ve 81 ilin katılımı ile Sağlık Müdürlüğü önünde eylem yapıp baskı yapanları afişe edeceğiz. Sağlık Çalışanları şunu çok iyi bilsinler ki her zaman onların yanında olacağız. Kimsenin onlara zarar vermeye gücü yetmeyecek. Çünkü biz doğruları konuşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.