Yasaklamak Çözüm Değil

Yasaklamak Çözüm Değil

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2019 08:55
Yasaklamak Çözüm Değil

Vali Ömer Seymenoğlu, teknoloji çağında yaşadığımızı belirterek; “Tabiki bu çağda çocuklarımız da teknolojiyi kullanacaklardır. Yasaklamakla bir sonuç elde edilemez. En doğru yol, teknolojiyi bilinçli ve güvenli kullanmalarını sağlamak olacaktır” dedi.

İnternetin bilinçli ve güvenli kullanımı konusunda öğretmenlere yönelik eğitimler veriliyor. Dün başlayan eğitimler üç gün sürecek.

Bilindiği gibi; geçtiğimiz Pazartesi günü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu projesi kapsamında ‘Güvenli internet TIRI’ Isparta’ya gelmişti. Valilik önünde konuşlanarak vatandaşlara güvenli ve bilinçli internet konusunda bilgilendirmeler yapan Tır’a vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, söz konusu güvenli internet kullanımı konusunda da eğitimler gerçekleştiriliyor.

ÖĞRETMENEVİNDE
EĞİTİM SEMİNERİ
Bu eğitimlerin ilki dün Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Saat 10.00’da başlayan İnternetin bilinçli ve güvenli kullanımı projesi eğitim konferansına; Vali Ömer Seymenoğlu, Bilgi Teknolojileri Kurumu Daire Başkanı Mustafa Küçükali, Proje Paydaşları İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, Okul yöneticileri ve okullarda görev yapan Rehber Öğretmenleri ile Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri katıldı.

YILDIRIM; “AMAÇ İNTERNET KULLANIMINDA
FARKINDALIK OLUŞTURMAK”
Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, yapılan bilgilendirmede internetin bilinçli ve güvenli kullanımına ilişkin farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirterek; “Bugün değerli meslektaşlarım hem Bilgi Teknoloji Kurumu’ndan gelen Uzman arkadaşlarımız, hem de Üniversitemizden gelen Öğretim görevli arkadaşlarımız sizlere İnternetin bilinçli ve güvenli kullanımı konusunda Eğitici Eğitim kursları verecekler. İnşallah bunun sonunda Bilgi teknoloji Kurumu’ndan, Sizlere birer sertifikalar verilecek. Önemli bir husus bu.



Memleketimizin önemli bir sorunu bu. Malumunuz Gençlerimiz Çocuklarımız Hatta Yetişkinlerimiz tüm toplum gün içerisinde sürekli internette haşır neşir içerisindeler. Bu internet kullanımı esnasında internetin nimetlerinden faydalanırken, Aynı zamanda da belalardan uzak durmamız için de, Neler yapmamız gerekiyor, Nelere dikkat etmemiz gerekiyor, Bununla ilgili bir eğitim alacaksınız” dedi.

KÜÇÜKALİ; “ÖNEMLİ OLAN
İNTERNETİ GÜVENLİ KULLANMAK”
Bilgi Teknolojileri Kurumu Daire Başkanı Mustafa Küçükali de yaptığı konuşmada; “Güvenli Teknoloji Tırı Etkinlikleri kapsamında Bilgi Teknolojileri Kurumu Uzmanları olarak illerimizi ziyaret ediyoruz ve gittiğimiz illerde görev yapan Rehber öğretmen ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine yönelik İnternetin bilinçli ve güvenli kullanımı konusunda eğitimler veriyoruz. Bu doğrultuda bugün de Isparta’dayız. Bu eğitimi alan öğretmenlerimiz de kendi okullarında eğitimler planlayarak öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik eğitimler vermektedirler. Sizlerden benim isteğim ricam, bu eğitimleri aldıktan sonra arı gibi çalışmanızı istiyorum. yani konmadığınız çiçek kalmasın. Eliniz değmeyecek öğrenci veya veli kalmasın. Okullarımızda sürekli olarak seminerler ve kurslar düzenleyelim. hem öğrencilerimize hem de velilerimize bu kursları düzenleyerek onları güvenli internet konusunda bilinçli bir hale getirelim. Benim sizden ricam bu. Kursumuzun seminerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

VALİ SEYMENOĞLU; “ÖNEMLİ OLAN
TEKNOLOJİYİ BİLİNÇLİ KULLANMAK”
Eğitim programının protokol konuşmaları bölümünde son konuşmayı Vali Ömer Seymenoğlu yaptı. Vali Seymenoğlu da konuşmasında, bilinçli ve güvenli internet kullanımının önemine değinerek; “Bilindiği gibi teknoloji çağında yaşıyoruz ve her geçen gün bir icat çıkıyor. Bunlar hayatımızı kolaylaştırma adına çıkarılıyor ama güvenli ve bilinçli kullanmazsak zararları da var tabiki. Bu nedenle teknolojiyi doğru ve bilinçli kullanmak çok önemli. Türkiye’mizin önemli kurumların biri olan Bilgi Teknolojileri Kurumu, ilimizde İnternet TIR’ı ile adeta teknoloji üssü açtı. Teknolojiyi çocuklara tanıtmak, çocukları yeniliklerle tanıştırmak, çocuklarımıza teknoloji konusunda duyarlılık aşılamak için teknoloji TIRI Isparta’mıza geldi. Çocuklarımızın akademik anlamda, zihinsel ve fiziksel anlamda gelişmelerini çok önemsiyoruz. Tabii teknolojiyi de çok önemsiyoruz.



Bu anlamda çocuklara teknolojinin inceliklerini göstermek, teknoloji konusunda çocukların farkındalıklarını artırmak açısından da bu teknoloji tırı çok önemli. Bu tırı bütün çocuklarımızın görmesi gerektiğini düşünüyorum. Teknoloji çok önemli ancak onun güvenli kullanımı da son derece önemli. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Onların her alanda yetişmesi çok anlamlı ve çok kıymetli. Onların zihinsel ve ruhsal gelişimlerini korumamız lazım. Zira bir şeyi kullanımını engellemekle veya yasaklamakla bir yere varamayız. Önemli olan, onu yasaklamak değil bilinçli ve güvenli kullanımını sağlamaktır. Ayrıca teknolojinin, internetin nasıl güvenli bir şekilde kullanılacağı konusunda da siz değerli eğitimcilerimize eğitim veriliyor. Çocuklarımız için bu aktivite çok anlamlı. Ben Bilgi Teknoloji Kurumuna ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Programda daha sonra; Bilgi Teknoloji Kurumu’ndan gelen Uzmanlar tarafından eğitim semineri gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.