Yasaklı Madde Kullanımı Köylere Kadar Uzandı

Yalvaç’ta çeşitli bağımlılıklarla ilgili, özellikle uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili verilerin toplanarak mücadele yollarının tartışıldığı “BEN OLSAYDIM” temalı çalıştay Yalvaç Belediyesi Eski Meclis Toplantı salonunda başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Nisan 2022 11:40
Yasaklı Madde Kullanımı Köylere Kadar Uzandı

Yalvaç’ta çeşitli bağımlılıklarla ilgili, özellikle uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili verilerin toplanarak mücadele yollarının tartışıldığı “BEN OLSAYDIM” temalı çalıştay Yalvaç Belediyesi Eski Meclis Toplantı salonunda başladı.

Tütün ve Sigara Bağımlılığı, Alkol Bağımlılığı, Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Davranışsal Bağımlılıklar olmak üzere dört başlıkta toplanan “Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı”na ilçemizdeki tüm resmi kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, tüm mahalle ve köy muhtarlarının çağrıldığı, resmi kuruluşların birer temsilci ile katıldığı görülürken, iki mahalle muhtarı dışında hiçbir muhtar ve STK temsilcisinin katılmadığı görüldü.

Yalvaç Kaymakamı Haluk Şimşek, çalıştayın başında salona gelerek kısa bir konuşma yaptı. Özellikle uyuşturucu madde kullanımının önüne geçilmesi konusuna önem verilmesi gerektiğini ifade eden Kaymakam Şimşek, “Özellikle gençlerin uyuşturucuyu alabileceği yerler çok sınırlı, ama kullanım müthiş ve her gün artıyor. Bunu nasıl önleyeceğiz, önleyici tedbirler almamız lazım, buna bulaştıktan sonra yani birkaç defa kullandıktan sonra geri dönüş çok zor. O nedenle gençlerin buna başlamamalarının sağlanması gerekli. Hepinize kolaylıklar diliyorum” diyerek başka bir toplantıya katılmak üzere salondan ayrıldı.

Daha sonra İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, çalıştayla ilgili olarak katılımcıları bilgilendirdi ve konuyla ilgili olarak görüş ve düşüncelerini sordu ve yazılı olarak cevaplamalarını istediler. Katılımcılar da konuya ilişkin düşüncelerini yazarak katkı sundular. İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Hüseyin Özkan ve İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Ercan Özdemir konuya ilişkin olarak ilçemizde gelinen noktayı soran katılımcıları bilgilendirdiler.

Uyuşturucu Kullanımı Köylere Kadar Uzanmış Durumda

Önceki yıllarda kırsal kesimde uyuşturucu madde bağımlılarının metruk binaları tercih ettiklerini ancak günümüzde özellikle de Yalvaç’ta 1+1 tabir edilen daireleri kullandıklarının görüldüğünün belirtildiği çalıştayda Yalvaç’ta da uyuşturucu kullanımının en küçük köylerimize kadar yayıldığı belirtildi ve ailelere büyük görev düştüğü ifade edildi.

Muhtarlar Elini Taşın Altına Koymalı

Mahalle ve köy muhtarlarının da bağımlılıkla mücadelede ön saflarda yer alması gerektiği ifade edilirken sayıları 70 civarında olan muhtarlardan sadece Leblebiciler Mahallesi Muhtarı Kadir Bekmezci ile Kızılca Mahallesi Muhtarı Soner Günay olmak üzere toplam iki muhtarın bağımlılıkla mücadele konulu toplantıya katıldığı görüldü. Bunun üzerine söz alan Kızılca Mahallesi Muhtarı Soner Günay, “Muhtarlar olarak hepimiz mahallemizde neler olup bittiğinin farkındayız, bu bir gerçek. Bağımlılıkla mücadele konusunda muhtarlık, emniyet, jandarma, kaymakamlık olmak üzere hepimize büyük görevler düşüyor. Bunun için muhtarların bu konuya dikkatinin çekilmesi, taşın altına elini koymalarının sağlanması lazım” dedi.Yalvaç’ta eğlence sektörünün geniş bir yer tuttuğu, çevre ilçelerdeki eğlence sektöründe yer alan kişilerin de Yalvaç’ta yaşadığı, bu durumun Yalvaç’ta uyuşturucu kullanımının yüksek miktarlarda olmasına sebep olduğu belirtilen çalıştayda üniversite öğrencileri arasında da önemli miktarlarda bağımlılığın görüldüğü ifade edildi.

benolsaydim1.jpg

benolsaydim2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.