Yaşı Büyük Olsaydı Ölmeyecekti

Emeti Koçarslan, oğlu Memiş Koçarslan'dan alınan karaciğerle hayata tutunurken, 9 yaşındaki oğlu Muhammet Koçarslan'ın hayatını kaybettiğini öğrenince yıkıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2011 20:12
Yaşı Büyük Olsaydı Ölmeyecekti

Emeti Koçarslan, oğlu Memiş Koçarslan'dan alınan karaciğerle hayata tutunurken, 9 yaşındaki oğlu Muhammet Koçarslan'ın hayatını kaybettiğini öğrenince yıkıldı.

Isparta'da eşinin topladığı mantardan zehirlenen Emeti Koçarslan, oğlu Memiş Koçarslan'dan alınan karaciğerle hayata tutunurken, 9 yaşındaki oğlu Muhammet Koçarslan'ın hayatını kaybettiğini öğrenince yıkıldı. Ailenin yatılı lisede okuyan kızı Gülsüm Koçarslan, "Yaşım 18'den büyük olsaydı kardeşime karaciğerimi verip yaşatacaktım" dedi. Isparta'nın Sütçüler İlçesi, Kesme Beldesi'nde iki hafta önce topladıkları mantarı yiyen Eşref Koçarslan (47), eşi Emeti Koçarslan (43) çocukları Muhammet Koçarslan (9) ve Yasin Koçarslan (5) zehirlenmişti.

Anne ve babasıyla birlikte önce Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, ardından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Muhammet Koçarslan, uygun organ bulunamadığı için karaciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmiş, İzmir Kent Hastanesi'ne kaldırılan Yasin Koçarslan ise beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın karaciğeri nakledilerek hayata tutunmuştu. Akdeniz Üniversitesi'nde tedavi gören anne Emeti Koçarslan da büyük oğlu Memiş Koçarslan'dan (18) aldığı karaciğerle sağlığına kavuştu.

Emeti Koçarslan, hastaneden taburcu olmaya hazırlanırken, küçük oğlu Muhammet Koçarslan'ın öldüğü doktor kontrolünde kendisine bildirildi. Haber üzerine yıkılan anne Emeti Koçarslan, gözyaşlarına boğuldu. Annesine karaciğerinin bir kısmını veren Memiş Koçarslan, aşçılık yaptığı Kemer'deki otelde ailesinin zehirlenme haberini aldığını söyledi. Annesinin mantar zehirlenmesi nedeniyle karaciğerinin iflas ettiğini ve doktorların kendisine nakil teklifinde bulunduğunda bir an bile tereddüt etmeden kabul ettiğini söyleyen Memiş Koçarslan, "Hiç düşünmeden anneme karaciğerimden bir parça verdim.

Sağlık durumumuz gayet iyi. Bugün taburcu oluyoruz" dedi. Ailenin Isparta'nın Atabey İlçesi'nde yatılı okuyan kızı Gülsüm Koçarslan (17) ise donör bulunamadığı için hayatını kaybeden kardeşi Mahmut Koçarslan'a karaciğerinin bir parçasını vermek istediğini söyleyerek, "Doktorlara ne kadar ısrar etsemde yaşım 18'den küçük olduğu için bunun mümkün olmadığını söylediler. Kardeşimi yaşatmak isterdim ama olmadı" diye konuştu. Tedavileri tamamlanan Eşref Koçarslan, eşi Emeti ile annesine karaciğerinden bir parça veren Memiş, taburcu edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.