Yaşlı Bakım Merkezinin Temeli Atıldı

Yaşlı Bakım Merkezinin Temeli Atıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2019 09:42
Yaşlı Bakım Merkezinin Temeli Atıldı

Isparta Belediyesi Gökçay Mevkiinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu için yıkım kararı çıkan mevcut Huzurevi binasının hemen arkasındaki alana, 5 katlı ve toplamda 2 bin 800 metrekarelik kullanım alanı bulanan Yaşlı Bakım Merkezinin temelini attı. Başkan Günaydın, temeli atılan merkezin hemen yanına bir binanın daha yapılacağının müjdesini verirken, alanın külliyeye dönüşeceğini kaydetti.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 13 bin metrekarelik bahçe alanı, 561 metrekare inşaat alanı ile 5 kattan oluşan toplam 2800 metrekarelik kapalı alanı bulunan Yaşlı Bakım Merkezini en kısa sürede bitireceklerini söyledi. Proje çalışmalarının bir yıldan buyana yoğun bir şekilde devam ettiğini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, projenin en güzel şekilde uygulanması için çalıştıklarını belirtti. Çok fonksiyonlu bir yapı olacağını kaydeden Günaydın, mevcut depreme dayanıksız binanın da yıkılacağını aktardı. Günaydın, yıkılacak olan binanın yapımı için emek gösteren dönenim Belediye Başkanı Fuat Uyar, vakıf yöneticileri ve odaların tefrişlerini sağlayan vatandaşlar ile emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Isparta’mıza bir taş koyanı yad ederiz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaşayanlara da sağlıklı, huzurlu uzun ömür diliyorum” dedi.

OTEL KONFORUNDA ODALAR
Temeli atılan Yaşlı Bakım Merkezinde yaşlıların daha kaliteli vakit geçirebilmeleri amacıyla çok fonksiyonlu alanlar bulunacağını belirten Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Otel konforunda odalar bulunacak, yaşlılarımız müstakil tek kişilik odalarda kalacak” dedi.

GÖKÇAY’I YAŞLILARIMIZIN SEVGİSİ ORTAYA ÇIKARTTI
Yaşlı Bakım Merkezinin sadece binadan ibaret olmayacağını bahçesinde yürüyüş yolları, botanik bahçe, havuzlar, rekreasyon alanları, hobi alanları gibi çok sayıda aktiviteye ev sahipliği yapabilecek bölümler bulunacağını aktaran Günaydın, merkezde Alzheimer hastalarının da günlük vakitlerini geçirebilmelerinin de amaçlandığını söylerken, “Bu alanımızı tam olarak kullanarak bir külliyeye dönüştürüyoruz. Eski binamızı kaldıracağız. O bölümde iç avlu, iç meydanlar oluyor. Huzurevimiz, Gökçay Mesirelik alanımızın yapılmasına da vesile olmuştur. Gökçay’ı yaşlılarımızın sevgisi ortaya çıkardı” şeklinde konuştu.

BAŞKAN’DAN BİR BİNA MÜJDESİ DAHA
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın bir yandan temel atarken, diğer taraftan da yeni bir bina müjdesi daha verdi. Yapımına başlanan Yaşlı Bakım Merkezinin hemen yanına bir bina daha yapacaklarına değinen Günaydın, “Önümüzdeki dönemin ilk yarısında da bu bölümü de bitirmiş olacağız ve burası külliyeye dönüşecek. Yaşlılarımız değil, bana göre değerli gençlerimiz baharını en güzel şekilde yaşayacak. Isparta’mızın nüfusu şu an 230 bin. Nüfus 500 bine de çıksa bu külliye yetecek. Burası cennet bahçesi olacak. Mevcut yıkılacak olan binamızın da yıkımından elde edilecek gelirin vakfımıza bir miktar gelir getirmesini istiyorum” görüşlerinde bulundu.

40 YILLIK BİNA YENİLENİYOR
Isparta Huzurevi Sağlık Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Nafi Aras ta yaptığı konuşmasında boşatılan ve yıkım kararı alınan mevcut huzurevi binasının 1980 yılında dönemin belediye başkanı Fuat Uyar tarafından temelinin atıldığını ve vakıf olarak birlikte bitirilerek hizmet vermeye başladığını hatırlattı. 40 seneye yakın bir süre mevcut huzurevinin hizmet verdiğine değinen Aras, “Bu binamızda yaşlandı, depreme dayanıksız olduğu için boşaltıldı ve yıkılmayı bekliyor” dedi.

10 ŞUBAT 2019’U TARİHE NOT DÜŞÜYORUZ
Huzurevinin hemen üst bölümünde yer alan Engelliler Bakım Merkezinin temel atma ve açılışını Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ile birlikte yaptıklarını ve iki yıl içerisinde inşa edildiğini dile getiren Aras, “Engelliler Bakım Merkezi açılışında Yusuf Ziya Günaydın başkanımız bir müjde daha vermiş ‘Yaşlı Bakım Merkezini yapıp çevre düzenlemesi ile birlikte teslim edeceğiz’ demişti. Başkanımız bu binayı modern bahçesiyle, parklarıyla yaparak bize teslim edecek. Yaşlılarımız daha rahat, huzurlu bir ömür sürecek. Bize yapacağı bina ve bizimle birlikte olmasından dolayı başkanımıza teşekkür ediyoruz. 10 Şubat 2019 tarihini not düşüyoruz, bu tarih bizim için önemlidir” görüşlerinde bulundu.

YOĞUN KATILIMLA TEMELİ ATILDI
Konuşmaların ardından dualar ve kurban kesimi ile birlikte Yaşlı Bakım Merkezinin temeli atıldı. Programa Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın eşi Dilek Günaydın ile birlikte katılırken temel atma törenine MHP Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin, belediye meclisi üyeleri, Isparta Huzurevi Sağlık Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Nafi Aras, vakıf ve dernek yöneticileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HUZUR ENGELLİLER BAKIM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Yaşlı Bakım Merkezi Temel Atma Töreninin ardından Huzur Engelliler Bakım Merkezine geçerek buradaki sakinlerle bir araya geldi. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın burada sakinlerle bir süre sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.