Yeni Bölümlerin Kararı Yök'e Gönderildi

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu, bazı ilçelerde yeni bölümlerin açılmasını karara bağladı. Kararın, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’na gönderildiği belirtildi.

Yayınlanma:
Yeni Bölümlerin Kararı Yök'e Gönderildi

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Senatosu, bazı ilçelerde yeni bölümlerin açılmasını karara bağladı.

AK Parti Isparta Milletvekili Sait Dilek; Uluborlu, Eğirdir ve Gönen ilçelerinde açılması planlanan yeni bölümlerin YÖK’ten çıkarılması için takipçisi olduklarını söyledi. Dilek, SDÜ Senatosu'ndan alınan karar doğrultusunda, Uluborlu Yüksekokulu’nda 4 yıllık Bilgisayar Teknolojleri ve Bilişim Sistemleri ile Ulusrarası Ticaret ve Muhabese Bölümü'nün açılacağını söyledi.

Eğirdir'de de turizm ağırlıklı olarak 4 yıllık Turizm Otelcik Bölümü açılacağını ifade eden Dilek, “Bunun da takibi yapılacak. Gönen de 4 yıllık hangi bölümlerin açılacağı kısa sürede belirlenecek.” dedi. Dilek, üniversitede merkezdeki büyümenin ilçelere de önemli yansımaları olacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.