Yeni Düzenleme Beklentisi Hüsran Oldu

Yeni Düzenleme Beklentisi Hüsran Oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mart 2020 13:13
Yeni Düzenleme Beklentisi Hüsran Oldu

Türk Sağlık Sen Isparta Şube Başkanı Mümtaz Kamil Durak döner sermaye ek ödemelerinde yapılan yönetmelik değişikliğini değerlendirdi.

Yeni düzenleme beklentisinin hüsran olduğunu dile getiren Durak, “Tüm sağlık çalışanlarının sorunu olan ve iyileştirme yapılmasını bekledikleri döner sermaye ek ödemelerinde yapılan yönetmelik değişikliği beklentiden çok uzak olduğu gibi yeni adaletsizliklere kapı açan bir düzenleme olmuştur. Bu düzenleme döner sermayeler için ne bir çare, ne de temel beklentileri karşılayan bir gelişmedir. Ana sorunları çözmek yerine sistemin kıyısına, köşesine rütuş yaparak meseleler halledilemez. Kısacası Döner sermayede çalışanları adına olumlu bir gelişme yoktur. Sağlık Bakanlığı’na çağrımızdır; Bu düzenleme yürürlük tarihi olan 1 Nisan’dan önce mutlaka çalışanların beklentisi yönünde revize edilmelidir. Beklentimiz tüm çalışanların sorunlarını çözecek, taleplerini karşılayacak bir düzenlemedir. Bakanlık bu gerçekleştirerek çalışana bir müjde vermelidir.

Yaklaşık 15 gün önce Kızılcahamam'da Sağlık-Sen'in düzenlediği "Türkiye Buluşması" konulu toplantıya katılan Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir "Herkesi memnun edecek adaletli bir döner sermaye taslağı hazırlıyoruz..." diyerek sağlıkçılara müjdeyi vermişti. Bu açıklamanın ardından yüzleri gülen, umutları yeşeren sağlık emekçileri, yürürlüğe girecek yeni yönetmeliği büyük bir heyecan ve merak içinde beklemeye başladılar. Tarih 4 Mart 2020. Resmi Gazete'de "Sağlık Bakanlığı'na Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlandı Yönetmeliğin yürürlüğe girme 1 Nisan 2020.
Sağlık sektöründe sayısal anlamda ikinci büyük kamu çalışanı örgütlenmesi olan Türk Sağlık-Sen olarak biz tüm çalışanların beklentilerini karşılayacak yeni bir döner sermaye yönetmeliğinin hazırlanmasını defalarca dile getirdik, bir kere daha söylüyoruz.
Öncelikle 1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe girecek yönetmelikle sağlık kurumlarında iş huzuru ve barışının daha da kötüleşeceği bu günden belli olmuştur. Yeni yönetmeliğin sağlık çalışanlarını hüsrana uğratmasının en önemli nedenlerinden biri beklentilerin çok yüksek tutulması ve bunun karşılığında herhangi bir şeyin çıkmamasıdır. Vaatlerle algı ile durumu idare etme prensibidir. Çalışanların beklentisini karşılamaktan çok uzak bir düzenlemedir ve çalışma barışını olumsuz yönde etkileyecek bir takım sıkıntıları da beraberinde getirecektir. Çünkü sağlık işi, ekip işidir, biri olmadan diğeri olmaz” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.