Yeni öğretmenler için ‘Uyum Eğitimi’ başladı

Milli Eğitim Bakanlığının talimatıyla ülke genelinde göreve yeni başlayacak olan öğretmenlere yönelik olarak ‘Uyum Eğitimi’ programı dün başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Eylül 2011 12:10
Yeni öğretmenler için ‘Uyum Eğitimi’ başladı

Yeni atanan öğretmenlere Yüz yüze Eğitim yoluyla "Uyum Eğitimi" veriliyor. Bu kapsamda dün itibariyle ilimizde de 28 öğretmene yönelik uyum eğitim çalışması verilmeye başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26 Ağustos 2011 tarihinde atanan toplam 11 bin öğretmene 06-16 Eylül 2011 tarihleri arasında atandıkları illerde Uzaktan ve Yüz yüze Eğitim yoluyla "Uyum Eğitimi" verilmeye başlandı.

Proje kapsamında ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de yeni atanan öğretmenlere ‘uyum eğitimi’ verilmesi çalışmaları başladı. Bu doğrultuda Bakanlık talimatı ile dün itibariyle yeni atanan 28 öğretmene yönelik eğitim çalışması başlatıldı.
Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim çalışmaları, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) profesörleri ve öğretim görevlileri tarafından veriliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni atanan öğretmenleri oryantasyon eğitiminden geçirdikten sonra göreve başlatacak.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü, eğitim ordusuna yeni katılacak öğretmenlerin hem mesleğe ve çalışma şartlarına hem de görev yapacakları yöreye uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla ''İlk Defa Öğretmen Olarak Atananlar İçin Uyum Eğitim Planı'' projesi hazırladı.

Projeye ilişkin hazırlanan raporda, oryantasyon eğitiminin amacı anlatılırken, ''Mesleğe ilk defa atanan aday öğretmenlerin mesleğinin ilk gününden itibaren tecrübesizlikten dolayı zorluklarla karşılaşabilecekleri, tereddüt ve tedirginlik yaşayabilecekleri bilinen bir gerçektir. Eğitim ve öğretime doğrudan yansıyan bu olumsuzlukların öğretmen üzerindeki etkilerinin azaltılması ve öğretmenlerin mesleğe yeni bir heyecan ve ümitle başlamalarına destek verilmesi gerekli görülmektedir'' ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.