Yıldırım: İYİ Parti İktidarında Tüm Sorunları Çözeceğiz

İyi Parti Isparta Milletvekili A. Adayı İbrahim Yıldırım partisinin ilçe teşkilatlarına ziyaretlerini sürdürüyor.

Yayınlanma:
Yıldırım: İYİ Parti İktidarında Tüm Sorunları Çözeceğiz

İyi Parti Isparta Milletvekili A. Adayı İbrahim Yıldırım partisinin ilçe teşkilatlarına ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Atabey, Aksu ve Gelendost ilçelerine çıkarma yapan Yıldırım hem sorunları dinledi hem de çözüm önerilerini sıraladı.

Seçim çalışmalarını sürdüren İyi Parti Isparta Milletvekili Aday Adayı İbrahim Yıldırım Atabey İlçe Başkanı Barış Şevket Aykut, Aksu İlçe Başkanı Raşit Karaduman ve Gelendost İlçe Başkanı Mehmet Över’i ziyaret etti.

Ziyaretlerde tarım kenti üç ilçede özellikle girdi maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle tarımın bitme noktasına geldiği ve çiftçinin oldukça zor durumda olduğu belirtildi. Tarım sektörünün sorunları arasında mazot, gübre, sulama ve enerji maliyetleri başı çekti. Gelendost’un en önemli sorunlarından bir tanesi de elmada yeni pazarlara ihtiyaç duyulduğu oldu.

Nitekim elde kalan elmaların depolarda bekletildiği ve bunun da ek maliyetler doğurduğu söylendi. Aksu’da ise elma ve gülde yaşanan sorunların yanı sıra Aksu Sulama Birliği ile Eğirdir Sulama Birliğinin birleştirilmesinden doğan sıkıntılar dile getirildi. Aksulu çiftçiler Eğirdir Sulama Birliğinden ayrılmak istiyor.

yildirim-1.jpg

YILDIRIM: SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

Tarımsal üretimin Isparta için vazgeçilmez olduğunu ve hemen hemen bütün ilçelerde yaşanan sorunların benzer nitelikte olduğunu aktaran İyi Parti Isparta Milletvekili Aday Adayı İbrahim Yıldırım, İyi Parti iktidarında tüm sorunları çözeceklerini söyledi.

Yıldırım açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Isparta’mızın ihracatında en önemli paya sahip tarım sektöründe üreticinin sorunlarına bir an önce kulak verilmeli ve çözümü noktasında ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Bugün üretici mazot, gübre, ilaç, sulama ve enerji maliyetlerinin çok yüksek olmasından yakınıyor. Bu girdilerin makul seviyeye getirilmesi, üretime dayalı teşviklerin artırılması ve özellikle elma üretiminde yeni pazarların bulunması için ciddi çalışmalar yapılmalıdır.

yildirim-3.jpg

Bugün Isparta’da üretilen elmanın sadece yüzde 17’si ihraç ediliyor. Bizler yeni pazarlar bulmalıyız, bu oranı üst seviyelere çıkarmalıyız. İyi Parti iktidarında tüm bu sorunların üstesinden geleceğiz. Hem üretimi teşvik edeceğiz hem de ilimizde üretilen ürünleri değerinde satacağız. Bir diğer sorunumuz da sulanan alanların sadece yüzde 28’inde damlama sulama yapılmasıdır. Bu da su fakiri ülkemizde ciddi kayıplara yol açmaktadır. Üreticilerin damlama sulamaya geçmesi için ciddi oranlarda teşvik verilmesi üzerine çalışacağız.”

yildirim-7.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.