Yol Kontrolünde Yakalandılar

Yol Kontrolünde Yakalandılar

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Eylül 2019 16:58
Yol Kontrolünde Yakalandılar

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucunda Konya’dan Isparta’ya tarihi eser satmak için geleceği öğrenilen şahıslar yol kontrolünde yakalandı.

Yapılan bilgilendirmede “Isparta il Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Konya ilinden gelen şahısların elinde tarihi sikkeler ve eski eserler bulunduğu, bunları satmak için müşteri aradığı yönünde bilgiler elde edilmiştir.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; Şarkikaraağaç ilçesi Yassıbel köyü yol ayrımında yapılan yol kontrol ve arama sonucunda; Z.Ö (27) ve İ.K. (21) isimli (2) şahıs aracı ile yakalanmış olup, şahısların üst ve aracında yapılan arama sonucunda, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 104 adet sikke, 3 adet metal yüzük, 3 adet metal obje ele geçirilmiş olup, yakalanan malzemeler muhafaza altına alınmıştır.

Tarihi Eser Kaçakçılığı yapan Z.Ö (27) ve İ.K (21) isimli şahıslar adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alınmıştır. Isparta il Jandarma Komutanlığı, Isparta ilinin tarihi ve kültürel zenginliklerini korumaya yönelik faaliyetlerini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.