Yolcu Yoksa Tren De Yok

Yolcu Yoksa Tren De Yok

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2019 16:28
Yolcu Yoksa Tren De Yok

Devlet Demir Yolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Erçetin, Göller Ekspresi konusunda kararı Taşımacılık AŞ’nin vereceğini belirterek, “Ancak onlar da ‘Yolcu potansiyeli varsa ben buraya tren koyarım, yoksa koymam’ diyorlar” dedi. Oysa, aynı kurumun Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Açıkgöz, Ekim ayında yapılan toplantıda Göller Ekpresi’nin Aralık ayının 10’undan sonra seferlerine başlayacağını açıklamıştı.

Isparta İl Koordinasyon Kurulu’nun dün gerçekleştirilen 2019 yılı ilk toplantısında Devlet Demir Yolları (TCDD) 7. Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Açıkgöz, müdürlüğünün Isparta için yaptığı yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Söz konusu toplantıda Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, konuşmasının ardından yatırımcı kuruluşların temsilcileri sıra ile söz alarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Bu doğrultuda; TCDD 7. Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Erçetin, Müdürlüğünün Isparta ile ilgili yatırımlarını anlattı Erçetin, daha sonra gazetecilerin Isparta halkının heyecanla beklediği Göller Ekspresi Treni seferlerinin ne zaman başlayacağı yönündeki soruları yanıtladı. Erçetin bu konuda yaptığı açıklamada; “Devlet Demir Yolları 2017’de ikiye ayrıldı. Birincisi yolcu, yük taşımayı yapan Taşımacılık A.Ş, altyapı hizmetlerini yapan bizler TCDD olarak vasıflandırıldık. Demir yolları 2 genel müdürlük adı altında faaliyet gösterdik. Biz bölge müdürlüğü olarak onları temsilen buradayız.

“TAŞIMACILIK A.Ş. BİZ SEFERİ KOYARCAK
YOLCU SAYISINA BAKARIZ DİYOR”
Isparta – İzmir Göller Ekspresi Treni konusunda ise, onlarla yaptığımız görüşmelerde şu durumu göz önünde bulundurduklarını söylediler; eğer müşteri odaklı ise biz buraya bakarız. Taşımacılık AŞ’nin fikri böyle. Yani diyor ki yolcu potansiyeli varsa ben buraya tren koyarım. Ama maliyetleri karşılamıyorsa, bir istasyona bir kişi gelmeyecekse bu treni koymaktan imtina ederim gibi düşünülüyor. O zaman sivil toplum örgütleri ve basına şu düşüyor; bu potansiyelin olup olmadığını donelerle doldurmamız, bizim de yardımcı olmamız gerekiyor. Biz yardımcı oluruz ve bilgileri genel müdürlüğümüze iletiriz. Bu konuda karar verici yer Taşımacılık AŞ’dir. Onlar adına karar veremiyoruz.

“TREN GELMESİNİ İSTİYORSANIZ
DONELERİ TOPLAYIP BİZE GETİRİN”
Denizli - Eskişehir Pamukkale Ekspresi var. Daha önce bölge olarak buraya tren koyduk. Buradan da, Burdur’dan da araç kaldırdığımız halde yolcu çıkmadı. Taşımacılık A.Ş’nin yolcu potansiyeli olmadığı noktasında çekinceleri var. Bu konunun üzerine gidilmek isteniyorsa anket yapılabilir, doneler oluşturulur. Tren yolu var, ama tren seferi Taşımacılık A.Ş’nin işi. Bu haberleri lütfen çarpıtmayın, biz sadece bilgi veriyoruz. Bizim genel müdürlüğümüzün uhdesinde bir konu değil. Ben öyle bir şey demedim, diyemeyiz de. Ama bizim bu konuda yetkimiz yok.

İŞTE O AÇIKLAMA!
Oysa… Isparta İl Koordinasyon Kurulu’nun 9 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen 2018 yılı 4. Toplantısında Devlet Demir Yolları (TCDD) 7. Bölge Müdür Yardımcısı yani aynı kurumun Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Açıkgöz, Göller Ekspresi konusunda şu açıklamayı yapmıştı: “Geçen hafta toplantıda gündeme geldi. Çalışmalar hızlı şekilde devam ediyor. İnşallah Aralık ayının 10’undan sonra Göller Ekspres olacak. Bu konuda bütün teklifler yapıldı. Yolcu taşıma konusunda 2017 yılında Demiryolu altyapı ve Taşımacılık A.Ş olarak ikiye bölündü. Biz kardeş kuruluşuz. Teklifler toplanıldı. Yolcu taşımasında bakanlığımız süspanse yolcu sayısının garantisi alabilmek için altyapı çalışmaları tamamlandı ve bakanlığımıza sunuldu. Aralık ayının 10’un yıllık tren programlarımız var. Oraya bu konu getirilecek. Gündeme alındı. Aralık ayında Isparta-Burdur bağlantısıyla bir tren hattı İzmir’e kadar planlanıyor. Bu konu yüzde 90 oranında gerçekleşecek diyebilirim” açıklamasında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum