Yolda Kalana Hızır Oldu

Heyecanlı ve yardımsever kişiliğiyle gençlerin ‘Halil Ağabeyi’ olan Oto Kurtarıcısı Halil Çeliker, sosyal medya üzerinden kurduğu ‘Trafik Yardımlaşma’ grubu sayesinde ‘Yardım Kahramanı’ ilan edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Nisan 2022 08:54
Yolda Kalana Hızır Oldu

Heyecanlı ve yardımsever kişiliğiyle gençlerin ‘Halil Ağabeyi’ olan Oto Kurtarıcısı Halil Çeliker, sosyal medya üzerinden kurduğu ‘Trafik Yardımlaşma’ grubu sayesinde ‘Yardım Kahramanı’ ilan edildi.

Benzini biten, tekeri patlayan maddi hasarlı kaza geçiren herkes Çeliker’e bir mesaj atıyor, o ise maddi bir beklenti gözetmeksizin nerede olursanız olun yardımınıza koşuyor. Çeliker ve arkadaşları sadece sürücülerin değil, maddi imkansızlıklar içerisinde olduğuna inandığı bütün ailelerin de imdadına yetişiyor. 

Uzattıkları el ile yardıma muhtaç insanların ihtiyacını karşılayan, ‘Isparta Bir Kanat Altında Derneği’ Ramazan ayında da faaliyetlerini sürdürüyor. Derneğin tüzüğünde yer alan ve kurulma amacı yönünde çalışmalarına devam eden Trafik Yardımlaşma Grubunun da yer aldığı bu iyilik zincirinin Başkanı Halil Çeliker amaçlarını ve üzerinde çalıştıkları projeleri anlattı. Yaptığı şeffaf yardımlar ile faaliyet gösteren Isparta Bir Kanat Altında Derneği Başkanı Halil Çeliker, derneğin işleyişi hakkında bilgiler verdi. Derneğin çatısı altında kurdukları Trafik Yardımlaşma Grubu hakkında da bilgilendiren Çeliker, “5 bin üyemizin olduğu trafik yardımlaşma grubumuz sayesinde yolda kalan, benzini biten, lastiği patlayan yada ihtiyacımız olan her şeyi yardımlaşarak tedarik ettiğimiz büyük bir ailemiz var. Bu aileyi, Isparta Bir Kanat Altında Derneği’nde topladık.” dedi.

Birçok amaçta ihtiyaç sahiplerine el uzattıklarını belirten Çeliker, “ Derneğimizin adına gerçekleştirilen yardımlarda insanlardan para talep etmiyoruz. İhtiyaç listelerini Trafik Yardımlaşma Grubunda yer alan üyelerimize bildiriyoruz. Yardım etmek isteyen üyelerimiz yardımlarını ihtiyaç sahiplerine bizzat kendi elleriyle teslim ediyorlar. Gönüllü üyelerimiz böylelikle birlik beraberlik dayanışmasının yanında manevi doyuma da ulaşmış oluyorlar.  Bizim buradan manevi doyum haricinde hiçbir çıkarımız ya da beklentimiz yok.

Amacımız birlik ve beraberliği kuvvetlendirmek, empati duygusunu geliştirmektir. Aldığımız geri dönüşlerden de doğru bir iş yaptığımızı anlıyoruz. Çalışmalarımız tamamen şeffaf olduğu için insanların derneğimize olan güveni artıyor. İhtiyaç sahiplerine yardım eden üyelerimiz ise ihtiyaç sahipleri ile bizzat irtibat kurdukları için bir daha yardım etme ihtiyacı hissediyorlar. Böylelikle iyilik zincirimiz katlanarak büyüyor.  Bu çalışmaların yanına eklemek istediğimiz yetim çocuklar için düşünüp ve planladığımız projelerimiz var. Sadece maddi destek değil manevi destek için de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yakın zamanda bu çalışmalarımızı çalışma arkadaşlarım ile faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.