"Yönetilemeyen Ekonomi, Emeklileri Yalnız Bıraktı"

Cumhuriyet Halk partisi İl Başkanı Yalım Halıcı, emeklilerin promosyon kuyruklarında hezimete uğradıklarını ifade etti.

Yayınlanma:
"Yönetilemeyen Ekonomi, Emeklileri Yalnız Bıraktı"

Cumhuriyet Halk partisi İl Başkanı Yalım Halıcı, emeklilerin promosyon kuyruklarında hezimete uğradıklarını ifade etti. Başkan Halıcı, “En rahat dönemde eziyet çeken emeklinin yanında duran bir iktidar olmadığını için 3. dünya ülkesi olacağız” dedi.

Bankaların emeklilere kuyruk oluşturacak promosyon müjdesinden sonra Isparta’da bir çok emekli soluğu banka kapılarında aldı. Promosyon kuyruklarına çok üzüldüğünü ifade eden CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, “ Emeklilerimiz başımızın tacıdır. Onlar en iyisini hak ediyorlar. Bu sıcakta banka kuyruklarında eziyet çekmeyi değil” dedi.

Halıcı, “ Emeklilerimiz hayatının geri kalanını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmeyi en çok hak etmiş kişilerdir. Ancak Türkiye’nin yönetilemeyen ekonomisi buna izin vermemekle beraber emeklilerimizi maddi manevi yalnız bırakmıştır. Öyle ki bankaların promosyon müjdelerinden sonra bankalar önünde uzunca emekli bir kuyruğu oluştu.

Emekliler bir lira hangi banka fazla verir acaba diye düşünmemeli hatta düşündürülmemeli. Onlar bu sıcakta o banka bu banka gezmek yerine aldıkları maaş ile geçinebilmeli ve acaba yarın aç kalır mıyız endişesi içinde olmamalı. Biz emeklilerin en yüksek meblağ ne ise o miktarda maaş almaları taraftarıyız.

Ancak promosyon ücretlerinin sürekli değişmesi yaşça büyük, annelerimizi, dedelerimizi emekli vatandaşı yormuş durumda. Bu konuda acil bir düzenlenmeye gidilmeli, bankalar verilebilecek en yüksek rakam da ortak bir promosyon ücreti biçmeli banka kuyruklarında insanlara eziyet etmek yerine prosmosyon ücretleri maaş hesaplarına yatırılmalı.

Baş tacı olan emeklilerimiz rahata ivedilikle kavuşturulmalı. Böylelikle emekli vatandaşlarımız yorulmamış olur. AKP birçok konuda Türkiye’yi alt üst ettiği gibi bu konuda da başarısız olmuş ve cezasını çeken bir kesimde emekliler olmuştur .” dedi.

İktidarın tıkandığını ve emeklilere sahip çıkmadığını belirten Halıcı, Türkiye’nin muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkması için biran önce erken seçim gelmesi gerektiğini belirtti.

Halıcı, “22 yıldır iktidarda olan AKP, iyisiyle ve kötüsüyle çalıştı. Ancak artık tıkandı. Ülkeyi yönetemedikleri gibi halka da büyük bedeller ödettirdiler. Artık Halkın Ezilmemesi için biran önce sandığa gidilmeli. Daha seçim tarihi bile vermediler.

Sonlarının o sandıkla geleceklerinin farkındalar. Ancak er ya da geç iktidara geldiğimiz vakit, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne Atatürk’ün izlediği yol ile biz çıkaracağız. Bundan en ufak kimsenin tereddütü olmasın” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum