Yöresel Tatlarımızı Tanıtıyorlar

Isparta Valisi Memduh Oğuz, katmer, lokum, gözleme başta olmak üzere 120 yöresel ürünü il dışına gönderen Katre Unlu Mamulleri tarafından yeni üretilen kadayıf dolmasını tattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2011 17:06
Yöresel Tatlarımızı Tanıtıyorlar

Isparta Valisi Memduh Oğuz, katmer, lokum, gözleme başta olmak üzere 120 yöresel ürünü il dışına gönderen Katre Unlu Mamulleri tarafından yeni üretilen kadayıf dolmasını tattı. Oğuz, Isparta‘da üretilen dolmanın tadını beğendiğini söyledi.

Katre Unlu Mamullerin sahibi Mehmet Kayaduran ve Sav Belediye Başkanı Mustafa Şahin’i makamında kabul eden Oğuz, ikram edilen kadayıf dolmasından tattı.

Kadayıf dolmasını koku ve lezzet bakımdan oldukça beğendiğini ve Isparta adına memnuniyet duyduğunu belirten Oğuz, “Yeni ürettikleri ürünü halka sunmadan önce bana tattırmak istemişler. Kadayıf dolması Erzurum’un çok özel, çok otantik bir tatlısıdır. Orada çok makbuldür, Ramazanda iftar sofralarının vazgeçilmezidir. Her hangi bir katkı maddesi olmadan orijinal olarak Isparta’da yapılıyor olması beni memnun etti.” dedi.

Oğuz, Ispartalı müteşebbislerin istedikten sonra yapamayacakları bir iş olmadığını belirtti.

Isparta‘da unlu mamuller alanında 25 yıldır hizmet verdiklerini belirten Katre Unlu Mamulleri sahibi Başkanı Mehmet Kayaduran da Ispartalılara değişik lezzetleri sunmaya çalıştıklarını kaydetti. Kayaduran, “Yaklaşık iki ay önce Sav beldemizde bulunan imalathanemizde burma kadayıf üretimine başladık. Ustalarımız Erzurumludur. Kendisi bu konuda çok tecrübeli birisi. Burma kadayıfla birlikte dolma kadayıfta yapmaya başladık ve iki gündür üretiyoruz. Sadece cevizi dışarıdan alıyoruz, diğer katkıların tamamını fabrikamızda üretiyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.