Yukarı Pazar Mahallesi'nde Belirsizlik Sürüyor

Yukarı Pazar Mahallesinde belirsizlik sürüyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2019 17:05
Yukarı Pazar Mahallesi'nde Belirsizlik Sürüyor

31 Mart 2019’da yapılan seçimlerde seçilen bir muhtarın hayatını kaybetmesi, birinin de istifa etmesi nedeniyle 32 gün sonra, 2 Haziran’da yani dün itibariyle bir mahalle ve bir köyde yeniden muhtar seçimi yapıldı.

Ancak, mahallede yapılan seçimlere itiraz edildiği için sonuçlar henüz netleşmedi.  

Bilindiği gibi; Yalvaç ilçesinde bulunan Yukarı Pazar Mahallesi Muhtarı Harun Kurucu geçtiğimiz ay yaşamını yitirmesi nedeniyle, mahalle muhtarlığı için seçim yapılması kararlaştırılmış, bu gelişmenin ardından Çetince Köyünde ise muhtar seçilen Yahya Yürekli’nin istifa etmesiyle bu köyde de seçim kararı alınmıştı.

SEÇİMLER YAPILDI ANCAK…

Tüm bu gelişmeler neticesinde; her iki yerleşim biriminde de seçimler 2 Haziran 2019 Pazar günü yani dün itibariyle gerçekleştirildi. Saat 08.00’de başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona erdi.

MUHTAR ADAYINA ‘SABIKASI VAR, MUHTAR OLAMAZ’ İTİRAZI 

Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; Çetince Köyünde muhtar seçilen Yahya Yürekli’nin istifa etmesiyle boşalan muhtarlık için yapılan seçimlere şuana kadar herhangi bir itiraz olmadığı ancak, Yukarı Pazar Mahallesi Muhtarı Harun Kurucu geçtiğimiz ay yaşamını yitirmesi nedeniyle yapılan seçimlere ise itiraz edildi. Seçimi kazanan kişi için İlçe Seçim Kurulu’na ‘Onun sabıkası var, aday olamaz’ yönünde itiraz dilekçesi verildi. Söz konusu dilekçe daha sonra İl Seçim Kurulu’na verildi.

SEÇİM KURULU KONUYU İNCELİYOR

 Kanun gereği seçim yapıldıktan sonra 48 saat içerisinde İlçe ve İl Seçim Kurullarına itiraz edilebiliyor. Bu nedenle, her iki seçim için itiraz süresi yarın saat 17.00’de doluyor. İlçe Seçim Kurulunun kendisine ulaşan itiraz dilekçesini bu itiraz süresi olan 2 tam günün geçmesinin ardından görüşerek karara bağlaması bekleniyor. 

Haber: Yunus ÖZLER 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.