Yürüyüşle Otizme Dikkat Çektiler

Yürüyüşle Otizme Dikkat Çektiler

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2019 17:31
Yürüyüşle Otizme Dikkat Çektiler

Isparta’da Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında onlarca kişi yürüyüş düzenlendi. Vali Yardımcısı Hakan Kubalı; “Otizmlinin farklılığını ortaya koyabildiysek ne mutlu bize” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yönetimi tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe, Vali Yardımcısı Hakan Kubalı’nın yanı sıra Isparta Gazeteciler Cemiyeti ile Isparta Güvercin Severler Derneği de katılarak destek verdi. Yürüyüşe bazı sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile otizmli çocuklar, aileleri ile eğitimciler katıldı.

YÜRÜYÜŞ YAPARAK OTİZME DİKKAT ÇEKTİLER…
Saat 10.00’da eski adıyla Endüstri Meslek Lisesi yeni adıyla Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden başlayan yürüyüşle katılımcılar, Mimar Sinan Caddesi’ni takiben Hükümet Caddesine çıkarak oradan da 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanına geldi. Yürüyüşe katılan yaklaşık 200 kişi, ellerinde Otizmi temsil eden mavi balonlarla birlikte Biz Otizmin Farkındayız, Ya Siz? Otizmin Farkındayım, Onların Yanındayım, Ben Otizmi olan bir çocuğum Otistik değilim’, ‘Her 50 kişiden 1’i otizmli’, ‘Birlikte başaralım engelleri aşalım’, ‘Benden sonra ne olacak’, ‘Farklı ama eksik değil’ yazılı dövizler taşıdı.

BALONLAR GÖK YÜZÜNE SALINDI, BARIŞIN SİMGESİ GÜVERCİNLER UÇURULDU
Yürüyüşün sona erdiği 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında ise katılımcılar ellerindeki mavi balonları gökyüzüne saldılar ve toplumsal konularda bütün kesimlere destek veren Isparta Güvercin Severler Derneği Başkanı Ömer Çivici, otizmli çocukları yürüyüşte yalnız bırakmadı. Çocuklarımız için valilik önünde güvercin salımı gerçekleştiren Çivici etkinliğe ayrı bir renk kattı.

KUBALI; “OTİZMDE ANNE VE BABALARA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”
Yürüyüş sonrası açıklama yapan Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, otizmin tedavisinin erken tanı ile yoğun ve sürekli eğitimden geçtiğini belirterek, şunları söyledi; “Devletimizin ve sayın Valimizin bu tür konulardaki hassasiyeti bilinmektedir. Devlet olarak bizlerde gerekeni yapmaktayız. Anne ve babalara bu konuda önemli görevler düşmektedir. Bebekler için ilk 18 ay çok önemlidir. Otizmde erken teşhis ve yoğun özel eğitim çok önemlidir” dedi.

‘OTİZM FARKINDALIK ORMANI’NA 500 FİDAN DİKİLDİ
Öte yandan, yine Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında; Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, otizme dikkat çekerek farkındalık oluşturmak amacıyla bir orman oluşturdu. Otizmli bireyler, aileler ve hastane personeli, Doğal ve Endüstriyel Yapı Malzeme Araştırma Merkezi yanındaki alanda yer alan ‘Otizm Farkındalık Ormanı’nda 500’e yakın fidanı torakla buluşturdu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.