Zafer Coşkusu

Dosta Umut Düşmana Korku

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ağustos 2019 11:26
Zafer Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da coşkuyla kutlandı. Türk Ordusu’nun Anadolu’daki işgalci güçleri topraklarımızdan temizlemek için başlattığı büyük taarruzun yıldönümü dosta umut, düşmana korku salar nitelikteydi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temel taşı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nün 97. Yıldönümü kutlamaları dün törenlerle gerçekleştirildi. İlimizdeki 30 Ağustos kutlamalarına ilişkin ilk tören saat 10.00’da 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında çelenk sunma ile başladı. Çelenk sunma törenine Vali Ömer Semenoğlu, Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Vali Yardımcıları, askeri ve mülki erkan, siyasi parti il başkan ve temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

VALİ SEYMENOĞLU, ALBAY ÇETİNBAĞ VE BAŞKAN
BAŞDEĞİRMEN KUTLAMALARI KABUL ETTİ…
Törende, bayramlarla ilgili illere gönderilen genelge doğrultusunda protokol sırasına göre Atatürk Anıtına sadece Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşundu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu ve ay yıldızlı bayrağımız göndere çekildi.

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanındaki törenin ardından, törene katılanlar Valilik Makamına geçti. Burada Vali Ömer Seymenoğlu ve beraberinde Garnizon Komutanı Piyade kıdemli Albay Bilgin Çetinbağ ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen birlikte tebrikleri kabul ettiler.
 


PROTOKOL TAM KADRO
KATILIM GÖSTERDİ
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları saat 10.40’dan itibaren Hükümet Caddesinde gerçekleştirilen geçit töreni ile devam etti. Buradaki törende Vali Ömer Seymenoğlu, Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Bilgin Çetinbağ ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, törene katılan birlikleri denetledi ve halkın bayramı ile askeri birliklerin bayramını kutladı. Hükümet Caddesindeki törene; Vali Ömer Seymenoğlu, Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Bilgin Çetinbağ ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Emniyet Müdürü Halil Turan Erol ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu müdür ve başkanları katıldı. Hükümet Caddesindeki tören, saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesiyle başladı ve ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Garnizon Komutanlığında görevli Piyade Yarbaş İsmail Ceylan tarafından yapıldı.

CEYLAN; 30 AĞUSTOS ZAFERİ BÜTÜN DÜNYAYA
BİR KURTULUŞ ÜMİDİ OLMUŞTUR”
Piyade Yarbay Ceylan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi; “Bugün mazisi zaferle dolu kahraman ordumuzun vatan savunması ve milletin bağımsızlığı uğrunda azim ve kararlılığın göstergesi olan 30 Ağustos zaferinin 96.yıldönümünü gururla ve heyecanla kutlamaktayız. Bu zafer bir milletin şeref, haysiyet ve özgürlüğüne göz dikenlere karşı kükrediği, milli ve manevi değerleri için kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle, ölümü göze aldığı, parolası ya istiklal ya ölüm olan bir zaferdir. Türk ve dünya tarihine yön veren bu unutulmaz zafer ulu Önder Atatürk’ün kurtarıcısına inanmış yüce Türk milletinin ve bağrından çıkan ordumuzun o günün zor şartları altında ve sınırlı imkanlarla, kendisinden silah ve sayıca üstün bir orduyu yenerek, tarihe altın harflerle yazdırdığı bir destandır.



“TÜRK MİLLETİ TEK VÜCUT OLUP,
DÜŞMANA GEÇİT VERMEDİ”
19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla lideriyle kucaklaşan ve meşalesi tutuşturulan bu kutsal bağımsızlık mücadelesi destanlaşarak çığ gibi büyümüş Türkiye Cumhuriyetinin hiç sönmeyecek bir güneş gibi doğuşunu müjdelemiştir.

Asil milletimiz, yediden yetmişe bütün fertleriyle el ele verip elinde avucunda ne varsa fedakârlık yaparak ordusu ile tek vücut olmuş ve vatanı düşman işgalinden ebediyen kurtarmak için cepheye koşmuştur. Toplumun tüm kesimleri dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya gelmiş, bu kutsal mücadelede yan yana, omuz omuza yer almıştır. ‘Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!’ direktifi ile şahlanan Türk Ordusu, 26 Ağustos 1922 sabahı Afyon Kocatepe'den yapılan topçu ateşleriyle başlattığı taarruz ile altı ayda aşılamaz denilen düşman tahkimatını aynı gün yarmayı başarmış, dört gün gibi kısa bir süre içerisinde, 30 Ağustos'ta düşman kuvvetlerini çembere alıp etkisiz hâle getirerek zafere ulaşmıştır.



“TÜRK MİLLETİNİN İNANÇLI GÜCÜ
KAŞISINDA HİÇBİR GÜÇ DURAMAZ”
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Başkomutan’ sıfatıyla yönettiği ve askerlik mesleğinin bütün ustalıklarını sergilediği bu destansı zaferin önemini; "30 Ağustos zaferi, Türk Tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur, ama Türk Ulusu'nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı." diyerek veciz bir şekilde vurgulamıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti yalnız 2 şeye güvenir. Biri millet kararı, diğeri en elim ve zor şartlar içinde dünyanın takdirine layık olma niteliğini kazanan ordumuzun kahramanlığı sözünde ifade ettiği güvenine layık olmak, bağrından çıktığımız yüce Türk milletine en iyi şekilde hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam etmekteyiz. Bu tarihi gün vesilesiyle başta ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere vatanın ve milletin bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi şükranla anıyoruz” dedi.

Piyade Yarbay İsmail Ceylan’ın konuşmasından sonra tören, geçit töreni ile sona erdi. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Gününde askeri birlikler ve araçların geçişinden sonra çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlarda geçiş yaptı.
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Gününü kutlamalarına geçen yıllara göre halkın katılımının daha fazla olması sevindirdi.



HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.