Zam Ekonomisi İle Ülke Yönetilmez

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ardı ardına gelen zamları eleştirerek “Zam ekonomisi ile ülke yönetilmez” dedi. Günaydın, “Devlet gelsin bizi model alsın, ülke bataklıktan kurtulur” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2012 12:34
Zam Ekonomisi İle Ülke Yönetilmez

Son günlerde ardı ardına gelen zam haberlerine tepkiler dinmek bilmiyor. Öyle ki Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’da gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda iklginç bir denklem kurdu.

Isparta Belediyesi’nin kendi döneminde hiçbir şeye zam yapmadığını rakamlarla anlatan Başkan Günaydın, “Zam ekonomisi ile ülke yönetilmez. Devlet gelsin bizim çalışmalarımızı model alsın. O zaman ülke bataklıktan kurtulur” dedi.

Başkan Günaydın “1 yılda elektriğe yüzde 33, doğalgaza yüzde 53 zam yapıldı. Benzine 53 kuruş zam yapıldı. Zam ekonomisi ile ülke düzeltilmez. Bu domino taşına benzer. Birbirini yıkarak devam eder. Benzine, mazota zam yapacağına, indirim yapsan ekonomi canlanır. Üretim artar. Devlet vergi alır. Yine kazanan devlet olur” dedi.

Isparta Belediyesi’nde kendi döneminde hiçbir şeye zam yapmadığını anlatan Başkan Günaydın, “Pazar yerlerimizde işgal harcı 600 lira. Bu rakam komşu illerimizde 3 bin lira. Otopark 1 lira. Bu rakam komşu illerimizde 2,5 lira. Su parası 70 kuruş. Bu rakam Eğirdir’de 2 lira 36 kuruş, Burdur’da 2 lira 120 kuruş, Antalya’da 3,5 lira” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.