Zam Furyası Başlayacak Mı?

Yeni yıldan itibaren geçerli olmak üzere asgari ücret 8 bin 506 TL olarak açıklandı.

Yayınlanma:
Zam Furyası Başlayacak Mı?

Yeni yıldan itibaren geçerli olmak üzere asgari ücret 8 bin 506 TL olarak açıklandı. Ancak maaşlara gelen zamdan ziyade, önümüzdeki günlerde temel ihtiyaç ürünlerine zam gelip gelmeyeceği konuşulmaya başlandı. Asgari ücretlinin tek temennisi ve duası ise ‘ZAM FURYALARININ’ başlamaması oldu.

Türkiye genelinde 2022 yılından A’dan Z’ye bütün her şeye yüzde 100 zam geldi. Hem enflasyon ile hem de enflasyonun getirisi olan hayat pahalılığı ile boğuşan vatandaşları tek umudu ise 2023 yılında yen zam furyası ile karşılaşmamak. 2022 yılında Türkiye’de siyasetin gündemi karşılıklı polemikler olurken vatandaşın gündemi bambaşka bir noktaya geldi. Market raflarında bu yıl büyük bir zam furyası yaşandı. Doğalgaz faturalarında 12 aya kadar taksitlendirebilme imkanları “müjde” diye duyurulurken marketlerde temel gıda ürünlerine sadece geçtiğimiz ay, 1 günde yüzde 10 zam yapıldı. 1 kilogram tereyağının fiyatı 225 liraya çıktı. 32’li rulo tuvalet kağıdı ise 180 liraya yükseldi. 1 kilogram kaşar peynirinin fiyatı 220 liraya çıkarken 500 gramlık ürünlere 10 lira daha zam geldi.

Demokrat Gazetesi dünkü sayısında ‘Artık Yeter’ başlığı ile alışveriş merkezlerinin Ocak ayından Aralık ayına kadarki süreçte yaptıkları zamları gündeme getirmişti. Yine dün öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre Ocak ve Aralık ayları arasında olağanüstü bir durum yaşanmazsa ne düşük maaş 8 bin 500 TL olarak açıklandı. Asgari ücretli ise 3 bin TL’lik yeni zammın kısa sürede erimesinden korkuyor.

BU ZAM ERİMESİN

Asgari ücret zam oranı yüzde 54,66 olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin 8 bin 506 TL olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ayla birlikte enflasyon oranlarının hızla aşağıya düşüşüne şahitlik edeceğiz. Enflasyonun yıl ortasında yüzde 30'lu, yıl sonunda yüzde 20'li rakamlara indirmekte kararlıyız. Her kesimden, vatandaştan hesabını bu hedefe göre yapmasını istiyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl içerisinde yeni bir ara düzenlemenin de yapılacağının sinyalini verdi. Erdoğan, "Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu gibi bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız. İşçi, emekçilerimizin gelir ve refah seviyesini artırmış yönetim olarak hiç kimsenin hakkının zayi olmasına meydan vermeyiz. Milletimiz için varız" dedi.

DEMOKRAT MUHABİRLERİ SAHADA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücret açıklamasının ardından Demokrat Muhabirleri de sahaya inerek halkın nabzını tuttu. Halkın ortak açıklaması ise, ‘Asgari ücret sonrası zam furyası ile karşı karşıya kalmak korkuyoruz. Devlet, milletini enflasyon canavarına ezdirmesin” şeklinde oldu. Muhabirlerimiz AVM’leri de gezerek fiyat takibinde bulundu. (Tuna Ünal)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.