Zayıflayacağım Diye Ölmeyin

Zayıflayacağım Diye Ölmeyin

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2020 12:06
Zayıflayacağım Diye Ölmeyin

Zayıflama çayları ve ilçalarındaki etken maddeler, ölüme bile neden olabiliyor. Uzmanlar, doktorların önermediği bu ürünlerin kullanılmaması konusunda vatandaşları uyarıyor.

Hızla zayıflamak isteyenler, çoğu zaman sağlıksız yollara başvurabiliyor.
Onlardan biri de, internet üzerinden satılan ve zayıflattığı iddia edilen çaylar ve elbette ilaçlar... O çayların ve ilaçların içinde, kullanımı Türkiye'de yasak olan "sibutramin" adlı etken madde bulunuyor.

İnternet üzerinden satışı yapılan ve sosyal medya üzerinden ünlüler tarafından sık sık reklamları yapılan zayıflama çayları ve ilaçları sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor, ölüme bile sebebiyet verebiliyor.

Cerrahpaşa Tıp Fak. Endokrin ve Metabolizma Hast. Uz.Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, "Bu ilaçlar seratonin, noradrenalin ve dopaminin geri emilimini bloke ederek iştah merkezini baskılayan ilaçlar. Bunları kullananların büyük bir kısmında kalp krizini tetiklediği ani ölümlerin olduğu kardiyovasküler sonuçlara yer açtığı, intiharlara yol açtığı gibi yapılan çalışmalarda görüldükten sonra bunlar yasaklandı. İlaç olarak kullanılandan daha yüksek oranda bu maddeler konularak şu anda ticari bir şekilde toplumun sağlığıyla oynanıyor. Cinsel gücü performansı arttırıcı amaçlı ya da başka nedenlerle eczanede ilaç olarak düşük dozlarda verilenleri çok yüksek dozlarda maalesef bu ürünlerin içine koyabiliyorlar." dedi.

Uzmanlar internet üzerinden satılan bu tür ilaçların, hekim önerisi dışında kullanılmaması konusunda uyarıyor.

İnternet üzerinden çeşitli siteler ve sosyal medya hesapları üzerinden satışı yapılan çaylar ve ilçalar konusunda ciddi denetimlerin olması bile söz konusu satışların önüne geçemiyor.

Öyle ki, zayıflamak isteyen vadaşlar adeta bu sağlık teröristlerinin ağına düşüyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.