Zeyid Aslan SDÜ'de Öğrencilerle Buluştu

Zeyid Aslan SDÜ'de Öğrencilerle Buluştu

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2017 17:48
Zeyid Aslan SDÜ'de Öğrencilerle Buluştu

Geçtiğimiz gün Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda öğrencilerle buluşan Tokat Milletvekili Zeyid Aslan öğrencilere Siyasette Gençliğin önemini anlattı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Öğrenci Konseyi ve Siyaset ve Yönetim Topluluğu işbirliği ile yapılan etkinliğe öğrencilerin ilgisi yoğundu.

TECRÜBE PARA İLE SATIN ALINMAZ

Konferansın açılış konuşmasını yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat OKÇU : “Siyasetle ilgili bölümlerimizde, gençlerin siyasetle ilgilenip ilgilenmediği merak ediliyor. Gençler ülke meselelerine ne kadar ilgi duyuyorlar? 60’ların 70’lerin gençliği denince bizim aklımıza politize olmuş terörize olmuş bir gençlik geliyor. Diğer taraftan 80 darbesinden sonra da siyasetten tamamen uzak hazzın ve hızın peşinde olan apolitik bir gençlik var. Siyaset yapan insanların kategorilerine baktığımızda Kadın-Erkek siyasetçi ya da Genç-Yaşlı siyasetçi olarak kategorize oluyorlar. Bu doğrultuda ben gördüm ki; elbette gençlik ve siyaset tartışmasını yapmamız lazım. Ama zemininde kökeninde bir değerler silsilesine dayalı siyasetin yine gençlik üzerinden de yapılması gereğini ihmal etmeden tartışmak lazım. Sayın vekilimin de yapacağı konuşma aydınlatacaktır. Tecrübe para ile satın alınmaz, vekilim 4 dönemdir vekillik yapıyor, gençlerimize çok şey katacaktır.” Dedi

YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ferdi Alakuş; “Biz 13 Milyon genç olarak tv programlarına 3-4 kişinin çıkıp, gençlik basiretsiz, gençlik üzerine düşeni yapmıyor denilen türden anılmak istemiyoruz. Biz ecdadımız Fatih Sultan Mehmed Han gibi 19 yaşında İstanbul’u fetheden 15 Temmuz’da tankların önüne yatan, en ön saflarda saf tutan bir gençliğiz. Biz böyle anılmak istiyoruz. Bizler bu günün paydaşıyız. Artık bu günün yönetim sitemleri içerisinde biz de varız biz de olmak istiyoruz. Artık bizi arka plana atmayın, biz üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Küreselleşen dünyada topyekün savaşın içinde olan bir dünyada biz geri planda kalmak istemiyoruz. Biz sıranın bize gelmesini bekleyip, iş işten geçtikten sonra harekete geçmek istemiyoruz. Bu günün bizim devrimiz olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada 18-25 yaş arasındaki gençlerimiz muhtarlıktan tutun belediye meclik üyeliklerine kadar, belediye meclis üyeliğinden vekilliğe kadar her alanda olacaklar diye düşünüyorum. Bizi yine bizlerden birinin temsil etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizim düşüncelerimizi, bizim değerlerimizi bizden büyüklerin anlayabileceğini düşünmüyorum, çünkü dünya hızla ilerliyor bu bağlamda bizler de temsil yetkisi istiyoruz. Bu noktada bugün seçilme yaşının 18’e inmesi olayı söz konusu. Bunu sonuna kadar destekliyorum. Bu diğer ülkelerde 18 yaşına kadar indirilmiş durumda, neden bizim ülkemizde de olmasın?” dedi.


GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÇALIŞIN!

Sözlerine siyaset hayatına ilk olarak 2002’ de başladığını belirterek başlayan Milletvekili Av. Zeyid Aslan, siyaseti, devleti yönetme sanatı olarak nitelendirdi. Siyasetin, doğum ile ölüm arasındaki geçen süreçteki tüm evrelerde hepimizi ilgilendirdiğini söyleyen Aslan,  “Siyasette genç, yaşlı, kadın, erkek ayrımı yapmak yanlış olur. Gençlik temizlik, dirilik, yenilik, dinamiklik demektir.” dedi. Tanzimat’ın ilanından itibaren özellikle Meşrutiyetin ilanıyla birlikte gençlerin siyasetle doğrudan ilgilenmeye başladıklarını belirten Aslan, gençliğin siyasette yaşadıklarını geçmişten günümüze yaşanan olaylar bağlamında Türkiye tarihinden örnekler vererek değerlendirdi. Aslan, konuşmasının devamında gençlere şöyle seslendi: “Gelecekte sizler kararlar alacaksınız, o halde yarının Türkiye’si için, güçlü bir Türkiye için çok çalışın. Türkiye’nin güçlü temellerini atma konusunda sizler sorumlusunuz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.