2010 Verileri Isparta İçin Umut Verdi

BDDK2nın yayınladığı Türkşye Finansal Haritası, Isparta Mevduatını kredi kullanımına dönüşmerde hızlı bir yükseliş gösteriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2011 11:50
2010 Verileri Isparta İçin Umut Verdi

Isparta 2010’da Sürpriz Yaptı. BDDK'nın yayınladığı Türkşye Finansal Haritası, Isparta Mevduatını kredi kullanımına dönüşmerde hızlı bir yükseliş gösteriyor.

 

SEVİNDİREN VERİLER

Isparta, 2010 yılı sonu itibariyle 1 milyar 960 milyon TL’lik toplam mevduatının 1 milyar 692 milyon Tl’sini toplan nakdi kredi olarak kullandı. 1 yılda kişi başı nakdi kredi 1.2 milyon TL artarken, toplam kredinin toplam mevduata oranı 19 puan birden artarak yüzde 86’ya ulaştı.

 

BATIK AZALIYOR

Bankacılık sektörünün 2010 yılı verileri “batık” olarak tabir edilen takipdeki kredi alacakları açısından da sevindirici sonuıçlar içeriyor. Isparta’da kişi başına takipteki alacak miktarı 11 bin TL azalarak 156 bin Tl’ye düştü. Takipteki konut, tüketici kredileri ile metal, toptan ticaret ve komisyonculuk sektörlerinde kredi batağı azaldı.

(Akdeniz)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.