ABD'den Küstah Türkiye Kararı

ABD Türkiye'ye yönelik vize işlemlerini askıya aldığını açıkladı. ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada bu kararın nedeni "güvenlik" olarak açıklandı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ekim 2017 23:51
ABD'den Küstah Türkiye Kararı

ABD Türkiye'ye yönelik vize işlemlerini askıya aldığını açıkladı. ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada bu kararın nedeni "güvenlik" olarak açıklandı.

ABD'de okuyan ve tedavi gören Türk vatandaşlarının bu karardan olumsuz etkilenmesi bekleniyor. ABD'nin halihazırda vize başvurusunu durdurduğu ülkelerin arasında İran, Libya, Suriye, Yemen, kısmen Belarus, ve Kamboçya bulunması da sosyal medyada tartışma yarattı.

Son günlerde ABD Büyükelçiliği personeli olarak açıklanan Metin Topuz'un FETÖ'den tutuklanmasının ardından iki ülke arasında gerilim yaşanmıştı.
FETÖ soruşturması kapsamında casusluktan tutuklanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un firari eski emniyet müdürü Tufan Ergüder’in talebi üzerine bazı FETÖ mensuplarının Amerika vizesi ve oturumu alması konusunda yardım ettiği ortaya çıkmıştı.

https://www.ajans32.com/bu-mars-kulaktan-kulaga-yayiliyor--36739h.htm

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya