Adım Adım 2023, İl İl Anadolu

Adım Adım 2023, İl İl Anadolu

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Kasım 2021 18:33
Adım Adım 2023, İl İl Anadolu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla “Adım adım 2023; il il Anadolu” temalı toplantısı hafta sonu ilimizde yapıldı. Toplantı da konuşan Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Türkiye’nin Cumhur İttifakı ile başlayan yükselişini hazmedemiyorlar. Yine millet kazanacak, yine ahlak ve adalet kazanacak”

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla “Adım adım 2023; il il Anadolu” temalı toplantısı MHP MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın ev sahipliğinde Muhtarlar ve STK Temsilcileri ile Akrones Termal Otelde bir araya geldiler.  Toplantıya Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve 27. Dönem Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, İstanbul 3. Bölge 25, 26 ve 27.Dönem Milletvekili Arzu Erdem, Antalya 23. Dönem Milletvekili Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yıldız, Ülkü Ocakları ve MHP Aydın eski İl Başkanı Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Burak Pehlivan, Isparta eski Merkez İlçe Başkanı Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Akif Çapraz, İl Başkanı Hasan Basri sönmez  ve il yönetimi, Merkez İlçe Başkanı Fevzi Kartal ve ilçe yönetimi, Ülkü Ocakları il Başkanı , ilçe başkanları,  ilçe ve belde belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

TAYTAK, “2023 YILI SEÇİMLERİNDE TÜRK MİLLETİNİN İRADESİ TECELLİ EDECEK”

Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde gerçekleşecek olan 2023 yılı seçimlerinde yüce Türk milletinin iradesi tecelli edeceğini söyleyen Taytak, “Devlet ve millet birlikteliğinin tezahürü, milletin hak ve hukukunun, garantörü devletle millet arasındaki en önemli köprü olan sivil toplum kuruluşlarının çok kıymetli temsilcileri Anadolu’nun Kilidi Isparta’da programa ev sahipliği yapanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bağımsızlığımızın en önemli kaynağı, milletimizin kutlu iradesidir. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde gerçekleşecek olan 2023 yılı seçimlerinde de yüce Türk milletinin iradesi tecelli edecektir”

TAYTAK, “MHP OLARAK, TÜRK MİLLETİNİN BİRLİĞİNE 52 YILDIR SAHİP ÇIKIYORUZ”

Tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi ”Tam bağımsız Türkiye’nin” yeni yüzyıldaki ilanı olacağını ifade eden Milletvekili Taytak, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak; ülkemizin bütünlüğüne, devletimizin bekasına, yüce Türk Milletinin birliğine, 52 yıldır verdiğimiz mücadelelerle, geliştirdiğimiz politikalarla ve irademizle sahip çıkıyoruz. Unutulmamalıdır ki, Milliyetçi Hareket Partisi için, hiçbir siyasi hedef, hiçbir siyasi plan, hiç bir makam, hiçbir dünyevi kazanç Türk Milletinin varlığından, egemenlik haklarından, geleceğinden ve güvenliğinden daha önemli değildir”

TAYTAK, “TÜRKİYE’NİN CUMHUR İTTİFAKIYLA BAŞLAYAN YÜKSELİŞİNİ HAZMEDEMİYORLAR”

“2023’e doğru yol alırken; Türkiye’nin Cumhur İttifakıyla başlayan yükselişini hazmedemeyenler, her anlamda ve her alanda Türkiye’ye saldırmaktadır” diyen Taytak, “Terörle mücadelemiz engellenmek isteniyor, ülkemizdeki istikrar dağıtılmak isteniyor, siyasi, ekonomik ve diplomatik saldırıların sayısı her geçen gün artıyor. Siyaset kurumu kullanılıp gazi meclisimizde Türk milletine ve Türk devletine ihanetler ediliyor. Bilindiği gibi ordumuz Libya’da Kuzey Irak’ta, Suriye’de, Kıbrıs’ta ve sınırlarımızda mücadele içerisindedir. Terörle mücadele eden şerefli Türk askerinin sınır ötesi operasyonlarda yazdığı kahramanlık destanları Türk milletinin onurudur, gururudur”

TAYTAK, “CHP, TEZKEREYE “HAYIR” OYU VEREREK HDP İLE BİR OLDU”

Sınırlarda oluşturulmak istenen terör devletlerine müsaade etmemek için, sınır ötesi operasyonları sürdürmek için meclise getirilen tezkereye “HAYIR” oyu veren bir ana muhalefet partisiyle mecliste siyaset yapmaya çalıştıklarını belirten Milletvekili Mehmet Taytak, “CHP,  terörün siyasi uzantısı HDP ile bir oldu. Bunun karşılığında da Kandil’deki terör yuvalarından takdir ve teşekkür aldı. Yani ordumuzun moralini bozarken, eli kanlı teröristlere umut oldu. Ülkede bir kaos ortamı yaratmaya çalışıyorlar.  Milletin derdine derman olmak yerine, yalan yanlış bilgilerle mecliste önergeler veriyorlar. Toplumun problemlerine sahip çıkıyorlarmış gibi bir algıyla da milleti tahrik etmeye çalışıyorlar”

 TAYTAK, “MUHALEFET, MUHTARLAR ÜZERİNDEN ORTALIĞA YALAN SAÇIYOR”

Toplantıya katılan muhtarlara seslenen Milletvekili Taytak, “Muhtarlar bizim için, siyaset malzemesi edilmeyecek kadar önemlidir. Muhtarlık sistemi devlet organizasyonu içinde sistemin ilk çarkıdır. CHP bir grup önerisi verdi. Diyorlar ki, devletin muhtarlara layık gördüğü maaş 450 lira. Şimdi bu önerge gelmeden bir araştırma yaptık.  İçişleri Bakanlığımıza sorduk ve muhtarlarımıza verilen maaşın 2 bin 620 lira olduğunu söylediler. Koskoca ana muhalefet partisi gazi mecliste yalan söyler mi? diye düşündük. Muhtarlarımızdan bir kaçını aradık ve 2 bin 620 lira maaş aldıklarını söylediler. Ayrıca devlette her ay Bin 330 lira SGK primlerini de ödüyor.  Yine CHP bir grup önerisinde muhtarların kimlik ve rozetlerinin aynı olmasını talep etmiş. Zaten o da 2 yıldır uygulanıyor. Önergede muhtarlar görevlerini tamamladıktan sonra silah için ruhsat harçları ödemesin deniyor. Bu da 2 yıldır uygulanıyor hem de bir dönem bile muhtarlık yapan ömür boyu silah ruhsat ücreti ödemiyor. Sonra da bu önerge MHP ve AK Parti oylarıyla reddedildi diye ortalığa yalan saçıyorlar”

TAYTAK, “CHP VE İP’İN YALANLARINI ANLATMAK İÇİN YOLLARA ÇIKTIK“

CHP ve İP’in yalanlarını, ihanetlerini ve gerçekleri anlatmak için yollara çıktıklarını belirten Taytak, “Türkiye savunma sanayi hamlesi yapıyor. İHA’lar, SİHA’lar yapıyor. Bölgede ve dünyada kartların yeniden dağıtılmasını sağlıyor. TEKNOFEST’ler düzenliyor.  Gençlerin ufkunu genişletmeye çalışıyor. Mecliste bundan kim rahatsız oluyor? HDP ve CHP. HDP Vekili geçen gün diyor ki; “Savaş festivali” düzenliyorsunuz. Kim diyor bunu? Gençleri, kızları ellerinde keleşlerle dağa gönderenler diyor. HDP’ye kim meşrudur diyor? CHP ve İP. Biz de milletimize bu yalanları bu ihanetleri ve gerçekleri anlatmak için yollara çıktık”

 TAYTAK, “TERÖRİST DEMİRTAŞ’IN SERBEST KALMASINI İSTİYORLAR”

Milletvekili Taytak, “Dünyayı saran küresel kriz; Doğal olarak ülkemizi de etkiliyor. Elbette fiyatlar yükseldi. Elbette enflasyon yükseldi. Enerji fiyatları yükseldi. Bunların hepsi çözülür. Allah’ın izniyle millet oldukça, bir oldukça çözülecektir. Ancak, ülkemize uygulanmak istenen ambargolar, Amerika ve Avrupa’nın ekonomik tehditleri, yaptırımları ortadadır. Bunun sebebi çok açık; tüm dünyayı kana bulayan ve açlığa muhtaç etmeye çalışanlara karşı sesini yükselten bir Türkiye istemiyorlar. Ne istiyorlar? Toplumsal çatışmalar istiyorlar. Ne istiyorlar? Kardeş kavgaları istiyorlar. Ne istiyorlar? Tarihinden kopmuş bir yeni nesil istiyorlar. Ne istiyorlar? Demirtaş gibi teröristler, Kavala gibi terörü finanse edenler serbest kalsın istiyorlar”

 TAYTAK, “YİNE MİLLET KAZANACAK, YİNE AHLAK VE ADALET KAZANACAK”

“15 Temmuz’da ne istediler?” diye soran Milletvekili Mehmet Taytak, “Türkiye’nin milli iradesini yok sayıp, şerefini satmış hain bir yapıyla darbeye kalkıştılar. Ama unuttukları bir şey vardı. Türk milletinin kendi iradesinden başka bir irade tanımadığını unuttular. Cumhur ittifakı, 15 Temmuz gecesi Türk Milletinin kalbinde oluştu. Yenikapı mitinginde de hayat buldu. Cumhur İttifakı, Türkiye’nin etrafını saran kuşatmayı and olsun ki yaracaktır. Türk milletine yönelen her saldırıya cevap vereceğiz. Türk devletine yönelik her ihaneti bertaraf edeceğiz. Afyon’da da aynı şeyi söyleyeceğiz, Isparta’da da aynı şeyi söyleyeceğiz, Diyarbakır’da da aynı şeyi söyleyeceğiz, Edirne’de de aynı şeyi söyleyeceğiz. Çarşıda, pazarda, bağda, bostanda, camide, cem evinde, dilde, duada tüm gerçekleri anlatmak için, yalanları bertaraf etmek için, 2023’e kadar her gün sokak sokak, şehir şehir gezeceğiz ve anlatacağız. Türk milletine dayatılan yalanları, milletimize bir bir göstereceğiz. 52 yıldır Milliyetçi Hareket Partisi olarak gönüllerdeyiz, girmedik gönül, çalmadık kapı bırakmayacağız. 2023’ü tesadüflere bırakmayacağız.  Cumhur ittifakı olarak cumhuriyete ve geleceğimize sahip çıkacağız. 2023’te lider ülke Türkiye hedeflerini hep birlikte Cenab-ı Allah’ın izniyle gerçekleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bilge Liderimiz Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ifade ettiği gibi; “Yine millet kazanacak, yine ahlak ve adalet kazanacak; her zamanki gibi milliyeti belirsiz olan fesat yüzler kaybedecektir.”

TAŞLIÇAY, “BİZİM KIRMIZIÇİZGİMİZ BELLİDİR”

MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve 27. Dönem Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, ise Türk milliyetçilerinin doğru bildikleri yoldan hiç şaşmadığını belirterek, politikalarını üretirken de devletin ve milletin yararını her şeyin üstünde tuttuklarını ifade etti. Milletvekili Taşlıçay, “Türk Milletinin birliğinin, beraberliğinin, bir sonucu olarak ortaya çıkan Cumhur İttifakının ruhuna uygun olarak hareket etmekteyiz. Bir yandan milletimizin devletimizin menfaatine olan yasalara destek verirken diğer yandan ülkemizin güncel konularına meclis gündemine getirmenin gayretini sunuyoruz. Bir yandan yasama varlığına destek olurken diğer yandan da yönetim mekanizmasını sağlıklı işlemesine sebep oluyoruz. Türk Milliyetçileri olarak doğru bildiğimiz yoldan hiç şaşmadık. Politikalarımızı üretirken siyaset düsturu anlayışla yaklaştık. Devletin ve milletin menfaatine her şeyin üstünde tuttuk. Bizim kırmızıçizgimiz bellidir. Dini ve milli irade kutsalımızdır. Bu kutsallara söz söyleyecek kişilerin partimizin bünyesinde barınması mümkün olmamıştır bundan sonrada olmayacaktır”

ERDEM, “TEZKEREYE HAYIR DEMEK İHANETTİR”

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem de CHP'nin Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresini uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresine "hayır" oyu vermesinin büyük bir acziyet, gaflet ve ihanet olduğunu vurguladı. Milletvekili Erdem, “Fezlekeler bizim gururumuzdur. Biz sınır ötesinde askerimizin varlığı o kadar önemlidir. Fezlekeler TBMM’ye geldiğinde buna hayır diyen bir CHP’den bahsediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi buna hayır dedikten sonra buna evet diyenlere ihanet ettikleri yönünde bir açıklamaları oldu. Şimdi fezlekeler askerimizin sınır ötesindeki operasyonlardaki varlığına hayır demek ne demektir ihanettir. Sınır ötesinde Amerikan askerimi olacak? Tabiki Türk askeri olacak. Tabiki bizim askerimiz olacak. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olacak”

ERDEM, "O KİŞİ TBMM'DE OLMAMALI"

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de şehit ağabeyi Tahir Gümren'e küfür etmesine de değinen Milletvekili Erdem, “Bir ilde İYİ Parti’nin kadın genel başkanın partisi bir milletvekili şehit yakınına küfrediyor. Bakın boğazını sıkıyor ve sıkarken de küfrediyor. Bu konuyla ilgili çok basit bir hamle yaptılar. Ne yaptılar? Grup Başkan vekilliğinden istifa etti. Beni hiç ilgilendirmez, hiç birimizi ilgilendirmiyor. Milletvekilliği çok o kişiye. O kişi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olmamalı. Her birimizin hassasiyeti ortak ve kadın genel başkan bu konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Sokakta yürürken acaba kadınlarımızın yüzüne nasıl bakacaklar. Bu konuyla ilgili birbirlerinden özür diliyorlar. Bu Türk milletinin gözünden kaçtı mı acaba. Kimden özür dilemesi gerekiyor. Şehidimizin emaneti, şehit yakınımızdan edilmesi gerekiyor ama bu özür gelmedi, gelemeyecek.”

SÖNMEZ, “TOPLANTIMIZIN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Antalya 23. Dönem Milletvekili Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yıldız, Ülkü Ocakları ve MHP Aydın eski İl Başkanı Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Burak Pehlivan, Isparta eski Merkez İlçe Başkanı Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Akif Çapraz da birer konuşma yaptıktan sonra MHP Isparta  İl Başkanı Hasan Basri sönmez, toplantının önemine değindi. Sönmez, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyfendi’nin talimatlarıyla “Adım adım 2023; il il Anadolu” temalı toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şehrimize gelen Milletvekillerimize ve MYK üyelerimize teşekkür ediyorum. Bugün muhtarlarımız ve STK Temsilcilerimiz ile bir araya geldik. Kendilerinin talep ve isteklerini dinleyeceğiz.  Mahalle muhtarlarımız bizim sesimiz ve kulağımızdır. Muhtarlarımızın siyasi duruşlarına bakmaksızın onlar bizim baş tacımızdır. Türk Milletinin verdiği yetkiyle görevlerini yapmaktadırlar. Muhtarlarımızın her zaman yanındayız. Toplantımızda muhtarlarımızın ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizin istek ve taleplerini TBMM'ye taşıyacağız”. Yapılan konuşmaların ardından MHP Heyeti, muhtarlar ile sivil toplum kuruluşu üyelerinin istek ve taleplerini dinledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.