"AFADER Kurulduğu Günden Bu Yana Amaç ve İlkeleriyle Kamu Yararına Hizmet Etmektedir"

"AFADER Kurulduğu Günden Bu Yana Amaç ve İlkeleriyle Kamu Yararına Hizmet Etmektedir"

Yayınlanma:
"AFADER Kurulduğu Günden Bu Yana Amaç ve İlkeleriyle Kamu Yararına Hizmet Etmektedir"

AFADER Başkanı Mehmet Bilir, AFADER'i karalama ve etkisizleştirme kampanyaları üzerine basın açıklaması yaptı.

Afader Afad Gönüllüleri Dağcılık Eğitim Turizm Spor Yardımlaşma Derneği Genel Merkezinin Isparta’da 12 Ağustos 2021 tarihinde orman yangınlarına müteakip kurulduğunu belirten Mehmet Bilir, AFADER'in Kurulduğu günden bu yana görev amaç ve ilkeleriyle kamu yararına hizmet ettiğini açıkladı.

Bilir yaptığı basın açıklamasında ,"Afader tüzüğünün “Madde 2-Dernek, sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur. 1 bendinde yer alan Afad Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile koordineli çalışmalar sağlamak. Afad gönüllüleri ile birlikte eğitimler yapmak, yaptırmak, oluşabilecek her türlü Afetlere hazır olmak.” İlkesine göre yerel yönetimlerle kamu yararına hizmet etmek için kurulduğumuz açık ve nettir.

6 Şubat 2023 depremi Türkiye’de 11 ilimizde etkin oldu. Afader ekibi çok acil hareket ederek 7 Şubat akşamında kendi imkânlarımız ile Afader Gaziantep Şubemizde koordinasyon merkezimizi oluşturarak Afad Koordinasyon Merkezine kayıtlarımızı yaptırıp arama kurtarma çalışmalarına hızla başladık. Aynı gün Isparta’dan 19 kişilik ikinci aracımız hareket ederek deprem bölgesine yola çıkmıştır. Gece 01.00 civarlarında sayın valilikçe tarafımıza Nur Dağında ihtiyaç olduğu bildirildi. Ve Nur Dağı kriz merkezine kaydımızı yaparak arama kurtarma çalışmalarına başladık ve Nur Dağı kurtarma çalışmaları tamamlanana kadar görev yaptık.

Nur Dağından 30 kişilik ekiple İslahiye ilçesine geçtik. Afad Kriz masasından Hatay’daki durumun çok daha vahim olması nedeniyle naklimizi Hatay’a istedik. Aynı gün akşam yani depremin yedinci gününde gece saat 03.00 de Hatay Afad Kriz Merkezine kayıtlarımızı yaptırarak çok acil arama kurtarma çalışmalarına başladık. Afader arama kurtarma ekibi araçlarımızda yatarak dinlendik. Kurtarma çalışmalarına hiç ara vermedik. Ve Hatay Antakya’da toplam 120 kişilik ekibimizle geniş bir sahada kurtarma çalışmalarına katıldık. Arama kurtarma işlemleri bittikten sonra Hatay’da oluşturulan konteyner kent kurulumunda Afader personelleri 43 gün boyunca aktif görev almıştır. Afader ailemiz deprem bölgesinde Adana gıda yardımı, Mersin çadır kurulumu ve gıda yardımı faaliyetlerinde bulundu.

Türkiye’de ilk defa susuz çalışan çevreci tuvaletler Hatay Afad Koordinasyon Merkezine teslim edildi. Afader Ailemiz İskenderun, Belen ve Kırıkhan ilçelerinde yardımlaşma çalışmalarına katıldık. Kahramanmaraş merkez ve Elbistan bölgelerinde durum tespitlerine katıldık. Afader halen tüzüğünün ikinci maddesinin birinci bendindeki yazılı kurallarına uyarak HER TÜRLÜ AFETTE KAMU YARARINA HİZMET EDEREK çalışmalar yapmaktadır. Bu sabah Sayın Isparta Valimizin de katılımları ile Afad İl Müdürlüğü tarafından yapılan toplantıda “6 Şubat felaketi sonrası Isparta’dan giderek çalışmalara katılan kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu arama kurtarma ekiplerine teşekkür belgesi verildi.” haberini esefle okudum.

Türkiye’de yetkilendirilmiş 37 şubesi olan Afader Genel Başkanlığı Isparta’da olmasına rağmen ve deprem bölgesinden elini hiçbir zaman çekmeyen Afader Ailesi bu toplantı için davet edilmeyerek etkisizleştirilmeye çalışılmıştır. Afader tüzüğü gereği emredici hükümlerin dışına çıkmadan görev yapmaktayız. Afader göz ardı edilebilecek bir sivil toplum kuruluşu değildir. Afader’ in herhangi bir teşekkür belgesine de ihtiyacı yoktur. Bizler sivil toplum kuruluşu olarak sadece Isparta’da değil Türkiye geneli ve dünya ülkelerinde kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklaşa çalışmalar yapmayı ilke edinmiş durumdayız. Yaşadığımız bu durumu kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz." ifadelerini kullandı.


Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.