Ak Parti 3 Dönem Vekillik Yapmışlardan Da Başvuru Alacak

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz 3 dönem vekillik yapmışlardan da başvuru alacaklarını açıkladı.

Yayınlanma:
Ak Parti 3 Dönem Vekillik Yapmışlardan Da Başvuru Alacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi

.Partiden milletvekili aday adaylığı hakkında konuşan Yavuz, "Seçimlere ilişkin, müracaatların il başkanlıkları ve genel merkezden alınması şeklinde karar verildi. Aday müracaatların 16 Mart'a kadar devam edeceğini ve başvuru aidatın bu dönem alınmamasına; bunun yerine AFAD'a bağış şeklinde yapılmasına karar verildi. Başvurular; yetişkinler için 20 bin TL, kadınlarımız ve gençlerimiz için 10 bin TL şeklinde, engellilerimiz için 5 bin TL şeklinde olacak" ifadelerini kullandı.

3 DÖNEM KURALI: TOPU MKYK'YE ATTI

AK Parti'deki 3 dönem kuralı hakkında konuşan Yavuz, "Tüzüğümüzde 3 dönem kuralı vardı. O 2017'de MKYK'ye bırakıldı. O MKYK'nin vereceği karar. Dolayısıyla 3 dönem vekillik yapmışlardan da başvuru alınabilecek" dedi.

SÜREYYA SADİ BİLGİÇ'İN ENGELİ KALKTI

Bu açıklama sonrasında TBMM Başkan vekili Süreyya Sadi Bilgiç’in 3 dönem kuralı da rafa kalkmış oldu. Bilgiç bir kez daha adaylık başvurusu yapabilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum