Allah Aşkına Ne Zaman Bitireceksiniz?

Allah Aşkına Ne Zaman Bitireceksiniz?

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Şubat 2021 09:15
Allah Aşkına Ne Zaman Bitireceksiniz?

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Çağrı Yıldız, yaptığı açıklamayla Darı Deresi 2 Göletinin ne zaman bitirileceğini sordu. 

Yıldız, iktidar milletvekillerinin çeşitli zamanlarda yaptıkları açıklamaları da hatırlattı. 

6 Yıldır Darıderesi Göleti 2 Hayaliyle Memba Suyu İçiyoruz (!)

Sene :2015 Darıderesi Göleti2’ninTemeli 19 Ekim 2015’te dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atılmıştır.

Törende Sayın Bakan: Darıderesi2 Göleti’nin hizmete girmesiyle: 2060 yılına kadar Isparta’nın su sorunu kalmayacağını, Isparta Isparta olalı Isparta’ya böyle barajlar göletler yapılmadığını, Isparta’nın artık güller ve göller diyarını yanı sıra, barajlar ve göletler diyarı olduğunu, Isparta’da sulanmadık toprak kalmayacağını, Çiftçinin cebine yılda 1 milyar TL’lik ek gelir gireceğini” söylüyordu. (Basın,19 Ekim 2015)

5 yıl sonra, Sene 2020 : AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, 29 Ağustos 2020 tarihinde "Darıderesi-2'den, iki yıl sonra su alacağız. 3.5 milyon m3 su potansiyeline ulaşacağız. Ispartamıza 30 yıl boyunca yetecek bir kaynak. Bittiğinde Eğirdir Gölü'nden su almayacağız” diye basın açıklaması yapıyordu.

Yine bir yıl sonra; Sene 2021: 19 Ocak 2021 tarihinde Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’de , Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürünü ziyaretinden sonra basına yaptığı açıklamada: "Darıderesi-2'den 2 yıl sonra su alacağız. 3.5 milyon m3 su potansiyeline ulaşacağız. Ispartamıza 30 yıl boyunca yetecek bir kaynak. Bittiğinde Eğirdir Gölü'nden su almayacağız" “Darıderesi-2 Göletinin ihalesi yapıldı, 2015’te kalan inşaat devam ediyor. Sanırım 2 yıl sonra Darıderesi-2’nin suyunu Isparta’mızda içme suyu olarak kullanabileceğiz.” diyordu…

Bu görüşmede bulunan DSİ 18.Bölge Müdürü de: “…Sizin desteğinizle yatırım programında yer alan Darıderesi-2 Barajının ihalesini gerçekleştirmiş olduk.” diyerek sanki Darıderesi2’nin temelinin atılış tarihinden 5 yıl sonra 2021’de inşaatın başlayacağını sanki ima ediyordu. (Belediye Basın,19 Ocak 2021)

Sene :2021 Göletin Temeli atıldıktan Tam 6 sene sonra DSİ 18.Bölge Müdürlüğü sitesine baktığımızda: Devlet Su İşleri sitesinin Hizmet Projeleri bölümünde yer alan bütün projelerin sözleşme tarihi ve hangi yılda tamamlanacağına belli iken her ne hikmetse Darıderesi 2 göletinin sözleşme tarihi ve hangi yılda tamamlanacağına dair bilgi bulunmamaktadır. Ucu açıktır.

Sadece “ İnşaatı devam etmekte olan Isparta Merkez Darıdere 2 Gölet’i ile de yıllık 7,60 milyon m3 içme suyu temin edilecektir” bilgisine rastlamaktayız (ek:1). Ama her ne hikmetse (ek:1) de görüldüğü gibi diğer Hizmet Projelerinin bitiş tarihleri belli olmasına rağmen, DARIDERESİ ne zaman bitecek ? sorusunun cevabı yoktur.

Bitiş tarihi yazılı değildir.(Kaynak: www.bolge18.dsi.gov.tr). 2 Biz de bu bilgilere ulaştıktan sonra,İyi Parti Isparta Teşkilatı olarak; Bizlere iki yılda bitecek,üç yılda bitecek, gibi mesajlarla algı yönetimi uygulayan AK Parti Teşkilatının söylem ve eylemlerini yani; Darıderesi’nin son durumunu yerinde inceleyelim ve görüntüleri sizlerle paylaşalım diye bizzat Ben ve Yönetimdeki arkadaşlarım Darıderesi 2 göletine gittik…

Ve; Darıderesi 2’ nin 25 Ocak 2021tarihindeki, görüntüleri sizlerle ve hemşerilerimizle paylaşalım istedik… İşte sizlere iki yılda bitecek, üç yılda bitecek, dedikleri ama temel atılışının 6.yılında halâ taş yığını halinde duran, Sayın Bakan Veysel Eroğlu’nun “Isparta Isparta olalı böyle barajlar göletler yapılmadı.” dediği Darıderesi2 Göleti’nin görüntülerini sunuyoruz. DSİ Genel Müdürü yerel Basına 22 0CAK 2021 tarihinde bir açıklama gönderiyor ve 2021 Yılını Sulamada Hamle yılı ilan ettik” diyor.

Tıpkı Bir önceki Çevre ve Orman Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’nun 1000 günde 1000 gölet projesi gibi… Darıderesi2 Göletinin temeli atıldı üzerinden 1.000 gün değil, 1.850 gün geçti ama Darıderesi2 Göletinin hala bitmediği gibi…

Sayın Genel müdür ,Bir siyasi gibi vaatte bulunuyor ve: 2021 yılını Sulama Yılı ilan ediyor… Ben buradan Hemşerilerimin adına soruyorum: Isparta'ya 17 Baraj 6 Gölet Kazandırdık diyorlar ; ama bizlere Devlet su İşleri 18.Bölge Müdürlüğü Sitesindeki bilgiler öğle demiyor : Isparta’da İşletmedeki Baraj ve Göletlerin sayısı : 19’dur. Bunların 8 adedinin (İnşaata Başlandığı ve İşletmeye Alındığı Yıl) AK Parti döneminden öncedir. Kalanları AK Parti dönemindedir.(Kaynak: www.bolge18.dsi.gov.tr).

Yine; Devlet Su İşleri 18.Bölge Müdürlüğü sitesinde 2021 yılı Ocak ayı itibariyle İnşa Halindeki Atıksu Tesisi : O (sıfır ) ’dır. İnşa Halindeki İçme suyu Tesisleri: O (sıfır ) ’dır. (Kaynak:www.bolge18.dsi.gov.tr) Sayın Genel müdür ,Bir siyasi gibi açıklamalarına devam ediyor ve: *Isparta’’da 6 adet sulama inşaatının devam ettiğini,bunların tamamlanması ile milli ekonomiye 2021 yılı birim fiyatları ile yıllık 360 Milyon 465 Bin TL katkı sağlanacağını *İnşaatı Devam Eden 11 Baraj ile 76 Bin 220 dekar arazi daha sulamaya açılacağını, ve: *İnşaatı devam eden Darıdere 2 Barajı ile 2050 yılına kadar Isparta İlimizin İçme suyu ihtiyacı karşılanacağını söylemektedir.

Ben buradan hemşerilerim adına soruyorum; Vadettiğiniz bu Barajları, bu Göletleri özellikle temeli 2015 yılında atılıp bir taş yığını halinde altı yıldır duran Darıderesi2 Göletinin ne zaman biteceğinin tarihleri neden yoktur. (Kaynak: www.bolge18.dsi.gov.tr)

Buradan hemşerilerim adına, AK Parti Teşkilatına Sesleniyorum :..Isparta bizden sorulur, diyorsanız; ALLAH AŞKINA söyleyin Darıderesi 2 Göletini ne zaman bitireceksiniz … 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.