Asgari Ücret En Az 10 Bin Lira Olmalı

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, asgari ücrete yapılması planlanan zam üzerinden hükümeti eleştirdi.

Yayınlanma:
Asgari Ücret En Az 10 Bin Lira Olmalı

Yapılacak zammın enflasyona yine yenileceğini belirten CHP Isparta İl Başkanı Halıcı, "Asgari ücret en az 10 bin lira olmalı ancak işveren için de yeni düzenleme yapılmalı" dedi.

Milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Görüşmeler devam ederken CHP İl Başkanı Yalım Halıcı asgari ücrete yapılması planlanan zam üzerinden iktidarı eleştirdi.

İktidarın ekonomi politikasının yanlış olduğunu belirten İl Başkanı Halıcı,

" Türkiye'de biliyorsunuz asgari ücrette atılan ilk adım ilk yapılan zam Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara baskısı ve parlamentodaki desteğiyle oldu. Tabii yine millet ittifakı Partilerinin de… Arkasından emekliye çift maaş ikramiye, taşerona kadro gibi birçok konu Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin baskı ve desteğiyle gündeme geldi ve çözüldü. Bunlar Cumhuriyet Halk Partisi'nin muhalefetteyken başardığı işler. Şimdi bugün geldiğimiz noktada Türkiye'de maalesef 7 buçuk, 8 Bin liranın üzerinde bir açlık sınırı ve 24 – 25 Bin liranın üzerine çıkmış bir yoksulluk sınırını konuşuyoruz. Şimdi öyle bir döngüye girdik ki biz ne kadarzam yaparsak yapalım vatandaşımızın alım gücü maalesef enflasyona yetişemiyor. Bakın dünya faiz yükseltirken biz faiz düşürüyoruz. Kura müdahale ediyoruz. Merkez bankası ve hazine'nin kasasındaki parayı orada çarçur ediyoruz. Bunun gibi daha birçok şey sayabiliriz geçmişten bugüne yaşanan." dedi

.Açıklanacak asgari ücretin en az 10 bin lira olması gerektiğini ifade eden İl Başkanı Halıcı, " O temel problemler çözülmediği sürece siz 6 ayda bir, 3 ayda bir ayda bir güncelleme yapın, zam yapın bu asgari ücret hiçbir zaman enflasyon oranına yetişemeyecektir. Bizim şu anda bakışımız en az 10 Bin TL olmasıdır Asgari ücretin. Emekçi işçi kesim bunu hak etmektedir. Burada kesinlikle bir güncelleme yapılacak fakat dediğim gibi enflasyonu durdur olmazsak yarın verecekleri zam bir ay sonra, 2 ay sonra yine yok hükmünde." diye konuştu.

Asgari ücrete yapılacak zammın işverene de yük olacağını söyleyen İl Başkanı Halıcı, "Bizim 10 Bin liranın altında olmaması gibi bir düşüncemiz ve önerimiz var. Fakat küçük esnaf yanında çalıştırdığı Asgari ücretli işçisine bu parayı ödemekte zorlanacaktır. Bu şimdiden gözüküyor. Peki bu neye yol açacaktır? İşsizliğin önünü açacaktır. Kayıt dışı istihdamın önünü açacaktır. Asgari ücretli de ciddi bir vergi düzenlemesine de yapılmasına da ihtiyaç vardır. Vatandaş bir ay alıyor, parasını öbür ay bi bakıyor işte vergi dilimine girmiş, kuşa dönmüş tekrardan maaş, aldığı ücret. Burada da biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok ciddi bir düzenleme yapılmasını, gerekirse asgari ücretten vergi alınmamasını savunuyoruz. " dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.