Başkan Halıcı’dan Lozan Ve Basın Bayramı Mesajı

Başkan Halıcı’dan Lozan Ve Basın Bayramı Mesajı

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Temmuz 2021 18:12
Başkan Halıcı’dan Lozan Ve Basın Bayramı Mesajı

Başkan Halıcı’dan LozanVe Basın Bayramı Mesajı   CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, ” 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” ve “Lozan Barış Antlaşmasının 98.yıldönümü” dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Başkan Halıcı, “Türkiye Cumhuriyet’imizin tapusu Lozan Barış Antlaşmasının 98.yıl dönümünde; Lozan’ın hedefini, amacını anlamak Sevr’i reddetmekten geçmektedir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı “Lozan Barış Antlaşmasının 98.yıldönümü” dolayısı ile yayınladığı mesajda şunları kaydetti.“Türkiye Cumhuriyet’imizin tapusu Lozan Barış Antlaşmasının 98.yıl dönümünde; Lozan’ın hedefini, amacını anlamak Sevr’i reddetmekten geçmektedir. Lozan Barış Antlaşması daha dün yine yıl dönümünü kutladığımız Erzurum Kongresi’ni temel almaktadır. ‘Manda ve himaye kabul edilemez’ nidaları ile başlatılan bu mücadelenin ateşi 98 yıl sonra da aynı şekilde yanmaya devam etmektedir. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi Lozan Barış Antlaşması ‘Osmanlı tarihinde benzeri görülmemiş bir siyasi zaferdir.’ Yeni bir Sevr arayışında olanlar bu yıkılmaz bütünlüğümüzü; birlik ruhumuzu parçalamaya yetecek gücü ve kudreti kendilerinde bulamayacaktır. Bu düşünceler içerisinde Lozan Barış Antlaşması’nın yıl dönümünü büyük bir coşku ile kutluyor, bağımsızlık ve özgürlük şuurunu bizlere kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 2.Genel Başkanımız İsmet İnönü olmak üzere tüm Lozan Fatihlerini saygı ve minnetle anıyorum.

”TASARRUF TEDBŞRLERİYLE BASINA BÜYÜK DARBE VURULDU
24 Temmuz Basın Bayramı sebebiyle de bir mesaj yayınlayan Başkan Halıcı, “Bugünün Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmasının nedeni 24 Temmuz 1908 tarihinde gazetelerimizden sansürün ilk kez kaldırılmasıdır. Bu tarihte gazeteciliğin olmazsa olmazlarından olan özgürlük uygulanmaya başlanmıştır. Ancak günümüzde basın emekçilerine yapılan baskı sonucunda sizler; basın hürriyeti içerisinde görevlerinizi kolaylık ile yerine getiremiyorsunuz. Bizler şunu biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyet’imizin en büyük güvencesi doğru ve tarafsız haber yapan basın emekçileridir. Her türlü zorlu koşul ve şartta görevlerini fedakârca yerine getiren basın mensuplarımız Isparta’mız ve bölgemiz için önemli bir rol üstlenmektedirler.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi ‘Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir’ Yerel basınımızın kıymetli mensupları; Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirlerinin sizlere büyük darbe vurduğunu biliyoruz ve yerel yöneticilerden basınımız için daha büyük destek bekliyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile özveri içerisinde çalışan yerel ve ulusal basın emekçileri ile basın çalışanlarının tümünün ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, yakın zamanda kaybettiğimiz Isparta basın camiasının kıymetli üyesi Soner Toros olmak üzere hayatını kaybeden tüm gazetecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum