Biz Olmak İçin Çalışacağız

Biz Olmak İçin Çalışacağız

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2019 13:22
Biz Olmak İçin Çalışacağız

12 Ocak tarihinde yapılacak olan CHP Merkez İlçe Kongresi’nde Merkez İlçe Başkanlığına talip olan Erdal İnceayan, projelerini, hedeflerini ve umutlarını anlattı. İnceayan, bugüne kadar her zaman ‘vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ düsturuyla hareket ettiğini kaydederek “Biz olmak için geliyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Sekreteri Erdal İnceayan, 12 Ocak 2020 tarihinde yapılacak olan Merkez İlçe Kongresinde Merkez İlçe Başkanlığına adaylığını partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna duyurmuştu.

İnceayan, projelerini, hedeflerini ve umutlarını Demokrat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bora Tüfekli’ye anlattı. Emekli Astsubay olan İnceayan, “Bugüne kadar –Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır- düsturuyla hareket ettim. Bu meslek hayatımda da sosyal yaşamımda da siyasal hayatımda da böyle oldu. Bundan sonra da böyle olacak. Ortak akıl yönetimini tesis etmek, ben değil, biz olmak için kollarımızı sıvadık” dedi.

PARTİME VE MEMLEKETİME
HİZMET ETMEK İÇİN ADAYIM
Kısaca kendisini tanıtan İnceayan, “Ben, 51 yaşında Fatma hanımla evli, Yiğit ve Efe isminde biri Maden Mühendisi diğeri SDÜ Spor Bilimleri 1. sınıf öğrencisi 2 çocuk sahibi emekli askerim. 26 yıl şerefle TSK elbisesi giymiş, bu sürede 22 yıl yönetici konumlu görevler almış, ülkenin tüm coğrafyasında 7 atama görmüş, 11 yılı doğu ve güneydoğu olmak üzere hizmet vermiş bir yurttaşım. Isparta’nın yerlisi ve Karaağaç Mahallesi nüfusundanım. Partimizde 4 yılı dolu dolu, mahalle temsilciliği, ilçe ve il delegelikleri, Emek büro kurucu sekreterliği ve Merkez İlçe sekreterliği görevlerini icra ettikten sonra, görev aldığım süre zarfındaki tecrübelerim, edinimlerim ve her anlamda vakıf olduğum, deneyimlerden çıkardığım sonuçlarla, partime İlçe Başkanı noktasında hizmet etmek için adayım” dedi.

GÜVEN… ÇALIŞKANLIK… PAYLAŞMAK…
Açıklamalarında sık sık “güven” “çalışkanlık” ve “paylaşmak” vurguları yapan İnceayan, “Partimizde güveni tesis edeceğiz. Partiye güven, partili yöneticiye, partili arkadaşa, yol arkadaşına güveni tesis edeceğiz. Halkımıza güveniyoruz, örgütlü yol arkadaşlarımıza güveniyoruz ve o hissettiğimiz güveni hissettirmek istiyoruz. Çalışkanlığı ön plana çıkaracak bir yönetim anlayışı sergilemek istiyoruz. Koşullar partimizin büyümesi, memleketin büyüyen sorunlarını çözmek, o sorunları çözecek adımlar atmak ve politikalar geliştirmek için son derece uygun. Bize düşen ise sadece ve sadece çalışkan olmak. Tek adam anlayışına karşı bir siyasetin neferleri olarak parti içerisinde de paylaşımı örgütlemek durumundayız. İşi, görevi, yetkiyi paylaşmak için göreve talibiz” ifadelerini kullandı.

SİYASETTE SEVGİ DİLİ
İnceayan, açıklamalarında siyasetteki saygı ve sevgi dilinin geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek “Siyasette sevgi ve saygı dilini geliştirecek, iletişim ve tartışma kültürümüze ivme kazandıracağız. Üye profilini hareketli hale getirerek, etkinliklerin daha anlamlı ve dikkat çekici olması sağlanacak. Yönetimlerin güvenilir, çalışkan ve temsil kabiliyeti yüksek bireylerden oluşmasını değerli buluyorum. Kıymetli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla bu konulara özen göstereceğiz. Dernekler, odalar ve sendikalarla etkin bir iletişim ve temas sağlanacak. Görsel ve yazılı basın mutlak suretle en etkili şekilde değerlendirilecek. Danışma komisyonları, özel önem verdiğimiz birimler olup, ekonomi, sağlık, ziraat, hayvancılık, yerel yönetimler, STK'lar, çevre ve hayvan hakları ile aile ve kadın odaklı komisyonları süratle kuracağız” dedi.

ÜYESİ OLMAYAN KÖY KALMAYACAK
Parti içerisinde ‘ulaşılamayan üye’ kalmayacağının altını çizen İnceayan, “Ulaşılamayan üye kalmayıncaya kadar temas kurulacak ve bu çalışmalar belgelenecek. Üyesi olmayan köy kalmayacak. Yetersiz sayıda üye bulunan mahallelerde üye kazanımına önem verilecek. Üye kazanımları doğru referans ve detaylı incelemeler ile nitelikli, dokunulabilen, etkin ve parti disiplinini özümsemiş kişilere yönelik olarak yürütülecek. Mevcut "İntranet" sistemi daha etkin halde tutularak detaylı bilgi donanımı içeren bilgi havuzu oluşturulacak” diye konuştu.

SİYASET MATEMATİK VE İSTATİSTİK İŞİ
Siyasetin bir anlamda istatistik ve matematik işi olduğuna değinen Erdal İnceayan, “Geçmiş 10 yıla ait seçim sonuçları ve analizleri elimizde mevcut olup, oy düşmesi yaşanan mahalle ve köylerdeki nedenler yerinde araştırılarak, giderilmesi ve oy yüzdelerimizi arttırıcı plan ve programların tatbikine ivedilikle başlanılacak” dedi.

KARARLI, AZİMLİ VE CESUR SÖYLEMLER
Kararlı, azimli ve cesur söylemlerin ön plana çıkarılarak karamsarlık ve umutsuzluğa son vereceklerini belirten İnceayan, “Üyelerimizle yaptığımız 3 aylık değerlendirme toplantıları şeffaf ve gerçek bilgi ve belgeler ile rakamlar üzerinden düzenli bir şekilde aktarılacak. Gençler ve Kadınlar olmaz ise olmazımız olup, belirleyecekleri çalışma sistemlerine maddi ve manevi kaynak bulunacak. Daha işlevsel hale gelmeleri için koordineli ve programlı çalışılacak. İlkesiz, heyecansız, umutsuz duruşlar ve söylemler terk edilerek; Kararlı, azimli ve cesur söylemler öne çıkartılacaktır. Hak, Hukuk ve Adalet söylemimiz her alanda slogan olacak. Partimize yönelik saldırılar basın ve hukuk yolu ile mutlaka ve süratle cevaplandırılacak” şeklinde konuştu.

MUHTARLARIMIZLA ETKİN İLETİŞİM
İnceayan, “Çalışmalar İl Başkanlığımızla büyük bir dayanışma saygı, sevgi ve iletişimle en samimi şekilde tesis edilerek yürütülecek. Telefonlarımız 24 saat açık tutulacak, üyelerimiz ile iletişim sorunu yaşanmayacak. Oluşturulacak yönetim kurulumuzda yürütme kurulu haricinde; Ekonomi, STK'lar, Sağlık ve Çevre, Yerel yönetimler, Gençlik ve Kadın örgütlenmeleri, Ziraat ve Hayvancılık, Teknoloji ve Bilim, Kültür ve Sanat, Üniversite yapılanması, Basın ve Halkla ilişkiler, Şiddet, istismar ve hayvan hakları konularından sorumlu Başkan Yardımcılıkları bulunacak. Muhtarlarımız ile iletişim çok değerli ve etkin tutularak, sorunların tespiti ve değerlendirilmesi ile sokak örgütlenmesinin teşkiline hız verilecek” dedi.

GENÇLİĞE ÖZEL ÖNEM
Gençlik kollarına büyük önem verdiklerinin altını çizen İnceayan, “İlimizde bulunan iki Üniversite ve 90 bin öğrenci gençlik kollarımız için en önemli kaynak olup, gençlik ağırlıklı komisyonlarla bu alanda güçlü ve devamlılık arz eden örgütlenme yapısı oluşturulacak. Bu konu bizzat tarafımca da özenle takip ve kontrolde tutulacaktır” sözünü verdi.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN İZİNDE
İnceayan, “Toplum nazarında bizleri terörist ilan eden, ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik krizi, KHK’ları, tutarsız dış politikayı, görmezden gelerek gerçeği yansıtmayan verilerle halkımızı kandıran AKP hükümetine ve çıkarcı yandaşlarına, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde altı ok ruhunu damarlarında hisseden bizler, Demokratik ve üniter rejimi sonuna kadar savunan gerçek Kuva-i Milliyeci ve devrimciler olarak, Kurtuluş ve kuruluşun temsilcisi, ülkenin gerçek evlatları ve savunucusu olduğumuzu anlatacak ve öğreteceğiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ‘’Benim en büyük iki eserim var; Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisidir.’’ Deyip tarafımıza kaybedilmemek üzere teslim edilen bu iki mirasa ölümümüz pahasına sahip çıkacak ve koruyacağız. Misyonumuz, güncellediğimiz tüm program ve projelerle ülkemizin ileri medeniyetler seviyesine ulaşma siyasi kararlarını halkımıza usanmadan anlatmaktır. Dürüst, ilkeli ve emeğe saygılı olarak, yarın iktidar olacakmışçasına hazır ve aktif olmaktır” dedi.

BU KENTTE BİRLİK BERABERLİĞİN HARCI OLACAĞIZ
İnceayan, Isparta’da bir güç birliği oluşumunu tesis edeceklerine de dikkat çekerek “Ortak değeri Atatürk ve ilkeleri olan kurum ve kuruluşlarla ortak hareket etme kültürünü de geliştireceğiz. Siyaset dışı konularda farklı görüşteki insanlarla bir araya gelmek zorundayız. Örneğin Ispartaspor konusu var. Bu kentte birlik ve beraberliği oluşturmak açısından önemli. Sporda siyaset dilini ortadan kaldırmak zorundayız” görüşünü savundu.

İKTİDARA YÜRÜYORUZ
Partisinin adım adım iktidara yürüdüğünü belirten İnceayan, “İktidara yürüyen bir partiyiz. Bunu göre konumlanmak zorundayız. Doğru tutumlar, doğru tavırlar almak zorundayız. İradeli, olgun, yapıcı, kazanıcı bir siyaset izlemek zorundayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.