Bu Bina Neden Hala Bu Vaziyette?

Temelini Demirel ve Sağlar Attı Diye Mi?

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ağustos 2019 12:43
Bu Bina Neden Hala Bu Vaziyette?

CHP İl Başkanı Kürkçü, temelinin 1993 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Demirel ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar tarafından atıldığı Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nin faaliyete geçirilmesi için çağrıda bulundu.

1993 yılında 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel ve Dönemin Kültür Bakanı Fikri Sağlar tarafından temeli atılan Kültür Merkezi, uzun yıllardır atıl vaziyette. Konu ile ilgili CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü önemli açıklamalarda bulundu. Kültür Merkezi’nde birçok kültürel çalışmanın orada yapılabileceğini kaydeden İl Başkanı Kürkçü, merkezin faaliyete geçmesi için çağrıda bulundu.

1993 yılında 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel tarafından temeli atılan Kültür Merkezi, uzun yıllardır atıl vaziyette.

Konu ile ilgili CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü önemli açıklamalarda bulundu. Kültür Merkezi’nde birçok kültürel çalışmanın yapılabileceğini kaydeden İl Başkanı Kürkçü, merkezin faaliyete geçmesi için yetkililere bir çağrı yaptı.
İl Başkanı Kürkçü, “Süleyman Demirel fen lisesi içerisindeki kültür merkezi yani konferans salonu halen defalarca gündeme getirmeme rağmen ilgilenilmiyor kaba inşaatı bitmiş içerisinde konserlerin verileceği salonların altında otoparkı olan bir bina orada bir taput gibi duruyor bu binanın ilgilisi daha önce kültür bakanlığıymış sonradan valiliğe devredilmiş Isparta’nın böyle bir binaya konferans salonuna konser alanına ihtiyacı var.

Yöneticilerimiz özellikle sayın valimiz bu konuya el atar ve milletvekillerimiz el atarsa o bina Isparta’mıza kazandırılır bir etkinlik olduğunda Isparta’da çok az salon var. Bu salon Isparta’mıza kazandırılırsa emeği geçenlere teşekkür edeceğiz. Ben gidip fotoğraflarını çektim, halen kalıpları orada duruyor. 1993 yılından beri bina yapılmış orada terk edilmişlik içerisinde camları takılmış sıvası yapılmış öylece bırakılmış. O bina Isparta’ya, 80 binden fazla öğrencisi olan bir ile böyle bir bina şart. Klasik müzik konserlerinin verileceği seviyede, tiyatro gösterilerinin yapılacağı seviyede bir bina bunu lütfen kazandıralım atıl vaziyette çürüyüp yok olmasın. Temelini, sayın Süleyman Demirel ve Fikri Sağlar tarafından atıldığı için umursamazlık yapmayın” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum