Bu Bir İntikam Yasasıdır

İYİ Parti Milletvekili Cesur, Sosyal Medya Yasasını Eleştirdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2020 10:11
Bu Bir İntikam Yasasıdır

TBMM’nde önceki gün görüşülen Sosyal Medya Yasası üzerine İYİ Parti adına bir konuşma yapan Milletvekili Dr. Aylin Cesur iktidara seslendi ve en çok gençlerin kullandığı ama artık çağdaş dünyanın iletişim yolu olan ve herkesin kullandığı sosyal medyaya yasaklar gelmesini eleştirdi.

OYMOYYOK’a KARŞI
HAZIRLANMIŞ BİR YASADIR
Milletvekili Cesur, sosyal medya yasasının, gençlerin daha çok yeni olarak OYMOYYOK sloganı ile verdiği tepkinin iktidar tarafından bir cezalandırmaya tabi tutulduğunu ve düşünülmeden hazırlanmış bir tepki Yasası olduğunu söyledi. Daha birkaç hafta önce Netflix'te yaşanan ve Türkiye'nin milyonlarca lira dizi ihracatı gelirini çöpe attığı, yüzlerce sektör çalışanının işsiz kaldığı RTÜK-Netflix tartışmasının ardından iktidar ve küçük ortağınızın hedefinde bu defa dünyada milyarlarca kullanıcıya sahip Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya platformlarının olduğunu belirtti ve daha bu olayın kırkı çıkmadan önümüze bir kanun teklifi getirdiniz, "manidar" diye de ekledi.

GENÇLER İŞSİZ, UMUTSUZ
AMA CESUR VE KARARLI
Bu platformları en çok gençlerin kullandığına dikkat çeken Milletvekili Aylin Cesur; “Gençlerimiz cesur, gençlerimiz kararlı ve sabırlı. Seslerini duymadınız, bu defa duydunuz sandık, sanmışız çünkü duyup da çözüm üretmek yerine elinizde kalan son mermiyi de onları cezalandırmakta değerlendirdiniz dedi ve ekledi: madem gençler "Oy moy yok" dediler, intikamı acı olsun diyerek bu yasayı sezon finali olarak koydunuz önümüze”

AMAÇ UNUTULMASI İSTENEN
İÇERİKLERİ KALDIRMAK
Esas getirilmek istenenin, getirilecek sınırlamalarla bu platformları yıldırmak ve kaçırmak, meydanı da havuza bırakmak diyen Cesur; kısaca, yasanın bir amacının da içerik kaldırmak olduğunu belirtti.
Cumhuriyet tarihi boyunca işsizlerin çalışanlardan daha fazla olduğu bir dönemin görülmediğini ekleyen Aylin Cesur; gelin, sorunları çözün, biz size yardım da edelim ama vatandaşın derdini haykıracağı iletişim kanallarını zapturapt altına almayın diye seslendi.

DİZİNİN SONU BELLİ:
TÜRKİYE’NİN YOLU, ATATÜRK’ÜN YOLU
Sezonu böyle kapatsanız da bilesiniz ki bu dizinin sonu belli, onu da ben söyleyeyim: Büyük Atatürk'e dil uzatılamayan, uzatan ve lanet okuyanların tıpkı gittiği yerde Türklükten istifa etse bile barınamayan, Sarayın Şeyhülislamı Mustafa Sabri gibi kaçacak yer arayan veya kalırsa da Türkiye Cumhuriyeti adil mahkemelerinde yargılanacağı hukuk devleti Türkiye.

ALİ ERBAŞ İSTİFA ETMELİ
Diyanet İşleri Başkanı o zat istifa etmelidir, etmezse o kurum yok hükmündedir şeklinde Erbaş’ı istifaya çağıran Milletvekili Aylin Cesur; Türkiye Cumhuriyeti'nin yolu belli dedi ve AK Parti Milletvekilleri SALİH CORA ve RECEP ÖZEL’in Hadi oradan ya, hadi oradan diye bağırması üzerine, “Niye savunuyorsunuz? Niye savunuyorsunuz? Siz mi yaptırdınız? diye sordu ve Milletvekilleri tarafından alkışlarla karşılandı.

Türkiye’nin çağdaş bir cumhuriyet olduğunu ve doksan yedi yıl boyunca böyle geldiğini, gelen ve giden iktidarlarla böyle devam ettiğini ve demokrasi zemininin de dışında yaşananların ve bunalımların da cumhuriyetin temelini sarsamadığını sözlerine ekledi.

YOLCUDUR ABBAS
BAĞLASAN DURMAZ
Tepki yasalarının yapana faydası olmadığını, olmayacağını söyleyen Cesur, sözlerini “neyi yasaklarsanız yasaklayın yolcudur Abbas, bağlasan durmaz” diye tamamladı ve alkışlarla kürsüden uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.