Bu Zafer Düğüne Gider Gibi Cepheye Gidenlerin Zaferidir

Vatandaşa Hoşaf ve Ekmek İkram Ettiler

Yayınlanma:
Bu Zafer Düğüne Gider Gibi Cepheye Gidenlerin Zaferidir

CHP İl ve Merkez İlçe Başkanlığı Çanakkale Zaferi’nin 104’ncü yıldönümünde Kaymakkapı Meydanı’ndan anlamlı bir etkinliğe imza attı. Vatandaşlara hoşaf ve ekmek ikram eden CHP’lileri Belediye Başkan Adayı Gökmenoğlu’da yalnız bırakmadı. Programa Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Isparta Şube Başkanı Süreyya Silleli'de katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl ve Merkez İlçe Başkanlığı Kaymakkapı Meydanı’nda kurdukları stantta Çanakkale Zaferi’nin 104’ncü yıldönümü sebebiyle vatandaşlara hoşaf ve ekmek ikram etti.

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu’da etkinliğe katılarak vatandaşlara hoşaf ve ekmek ikramında bulundu.
Etkinlikle ilgili konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Cem Erdal, “Bugün burada Çanakkale zaferimizin 104. Yıldönümünü anmak ve anlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. Çanakkale Savaşları, 1. Dünya Savaşının seyrini değiştiren, tarihe “Çanakkale Geçilmez” sözü ile yazılan büyük bir destandır. Çanakkale Zaferi, büyük Türk Ulusuna, Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Türk Ulusu, İstanbul’u kurtaran Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal’i Çanakkale’den tanımış; 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığı gün Türk halkının, tanıyıp güvendiği liderlerinin etrafında kenetlenip İstiklal Savaşına katılmıştır. Türk bağımsızlık savaşının temelleri, Çanakkale’nin sularında, Conkbayırı’nda ve Anafartalar’da atılmış ve bu zaferler daha sonra Türk ulusunu Mustafa Kemal önderliğinde kurtuluşa taşımıştır.



Bu zafer; Yahya Çavuşlarıyla, Koca Seyitleriyle, kınalı Alileriyle, 57. Alaylarıyla kahraman Türk ordusunun zaferidir. Bu zafer; evlatlarını, kocalarını, düğüne gönderir gibi cepheye gönderen anaların, babaların, eşlerin zaferidir. Çanakkale; bu destanı yazan kahraman Türk ordusunun savaşta dahi insanlığını unutmadığı tüm dünya milletlerine gösterdiği bir yerdir. İnsan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığı, kahraman Türk ordusu tüm dünyaya Çanakkale’de göstermiştir. Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, vurduğu düşman gemisinden denize düşen askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik yalnız Gelibolu’da değil tüm dünya uluslarının gönlünde de Abideleşmiştir” dedi.

Erdal, “İşte bu bilinç ile savaşın söndürdüğü binlerce genç beden Gelibolu da yan yana yatmaktadır. İşte bu anlayış ile dünyanın öbür ucundan ülkemizi parçalamaya gönderilen ve neden geldiklerini bile bilmeden ölen askerler bizim de evladımız sayılmıştır.
Kavganın en haklısını veren ve kimsenin toprağında gözü olmayan bir millet olarak; bir kez daha tüm dünya milletlerine “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” diyoruz.

Zaferin yıldönümünü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar milletimizi; minnet, saygı ve şükranla bir kez daha anıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum