CHP'de İlçe Kongreleri Başladı

Keçiborlu'da Gergin Kongre

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2019 11:31
CHP'de İlçe Kongreleri Başladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kongre süreci devam ediyor. İlçe kongrelerine Cuma Günü Sütçüler'le başlayan CHP, haftasonu Keçiborlu Kongresini tamaladı.

Keçiborlu'da iki listenin yarıştığı kongre gergin başladı. Divan Başkanlığı oluşumunda delegelerin kınama cezası bulunan ve bu sebeple 6 ay seçme-seçilme hakkı kısıtlanan Zühtü Altıntaş'ı divan başkanlığına önermesi tartışmalara sebep oldu.

Önerge önce oylandı. Oylama sonrası tartışmaların başlaması üzerine İl Başkanı Ahmet Kürkçü, Genel Merkez'i telefonla arayarak görüş aldı. Disipln cezası bulunan bir ismin divan başkanı olamayacağı konusunda görüş bildiren Genel Merkez, kongrenin iptaline kadar gidebileceğini de belirtince, divan oluşumu için yeni bir önrge istendi.

Yaşanan gerginlik İl Başkanı Ahmet Kürkçü'nün divan başkanı seçilmesiyle sona erdi.

Halit Güllü ve Volkan Tahsin Üstündağ'ın yarıştığı kongrede delegerinin çoğunun oyunu alan Volkan Tahsin Üstündağ, ilçe başkanlığı görevine getirilmiş oldu.

Öte yandan Cuma günü Sütçüler'de yapılan kongrede de tek liste ile mevcut başkan Halil Bilgiç güven tazeledi.

CHP ilçe kongreleri 27 Aralık Cuma günü Gönen İlçe Kongresi ile devam edecek.

İŞTE KONGRE TAKVİMİ



HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.