CHP'den Gövde Gösterisi

CHP'den Gövde Gösterisi

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mart 2021 16:22
CHP'den Gövde Gösterisi

CHP’nin 21 milletvekili yurttaşların sorunlarını dinlemek için Isparta’da geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, iktidarın Isparta’yı unuttuğunu vurgulayarak, “Yandaşların vergi borcunu bir gecede bir kalemde silenler, esnafı ve çiftçiyi unutmuş durumda” dedi.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığındaki 21 CHP milletvekilinden oluşan heyet güller diyarı Isparta’da esnafın, çiftçinin ve yurttaşların sorununu dinlemek için bir dizi ziyarette bulundu. Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’nu ziyaret eden heyet daha sonra Barida Hotel’s de basın toplantısı düzenledi.

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Isparta’nın dört bir yanını gezerek, yurttaşların sorunlarını dinleyeceklerini aktardı. Halıcı, bu dönem CHP’nin Isparta’da vekil çıkaramadığını ancak 22 milletvekilinin Ispartalıların sorunlarını dinlemeye geldiğini söyledi. Halıcı, CHP’nin Isparta’nın sahipsiz olmadığını gösterdiğini vurgulayarak, “Bu çalışmalar aslında partimizin iktidara hazırlık adımlarıdır” dedi.

1-028.jpg

“İNSANLARIMIZ UMUDUNU KAYBEDİYOR”
Halıcı, Isparta’da bitirilmeyen duble yollardan söz ederek, “Yol yapmakla bu kadar övündüğümüz dönemde Isparta’nın duble yollarını ne zaman bitirmeyi düşünüyorsunuz?” diye sordu. Halıcı, Isparta’da sanayi üretiminin de olmadığını kaydederek, yurttaşların tarıma ve üniversite öğrencilerinden gelen gelire umudunu bağladığını ekledi.

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, “Pandemi sürecinde Isparta’nın hızla artan işsizlik sorunu sonucu işçi ve emekçiler tüm umutlarını kaybetti” dedi. CHP İl Başkanı Halıcı, konuşmasında “Isparta’da bugün partimizin milletvekili yok… Ama işte 21 milletvekilimiz var. Isparta’nın derdini, tasasını, sorununu, sıkıntısını dinlemek, dertlerine derman olabilmek, esnafın, işçinin, memurun, yaşlının, engellinin sesini TBMM’de duyurabilmek için buradalar. Biz aslında bu iktidar yürüyüşünü göreve geldiğimiz gün başlattık. Isparta’nın tüm ilçelerine, beldelerine, köylerine, mahallelerine ulaşarak hemşerilerimize dokunduk. Her dokunduğumuzda da bin ah işittik.

İşte bugün ve yarın da 21 milletvekilimizde Isparta’nın deyim yerindeyse röntgenini çekeceğiz. Bu röntgen kentin kronik sorunlarına çözüm açısından da önemli bir veri olacak. Çok önemli temasları olacak milletvekillerimizin; Isparta’nın bütün kesimlerini, bütün sinir uçlarını, işadamlarımızdan sanayicisine, işçisinden emeklisine, meslek örgütlerimizden engellilerimize, kitle örgütlerimize kadar yoğun bir mesai harcayacağız” ifadelerini kullandı.

2-012.jpg

SÖZLERİNE DEMİREL’İ ANARAK BAŞLADI
Halıcı’dan sonra sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın aldı. Akın, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Ispartalı olduğunu hatırlatarak, “Saygın bir devlet adamıydı. Farklı siyasi görüşlerin varlığının demokrasinin olmazsa olmazı olarak ifade eden bir devlet adamıydı. Demirel’i kendi topraklarında anıyoruz” diye konuştu. Akın, Isparta’nın bütün ilçelerini dolaşacaklarını söyleyerek, “Esnafımız, çiftçimiz ile bir araya geleceğiz. Neden, çünkü Isparta’nın 22 milletvekili var” dedi. Akın, Isparta’nın tarımından da bahsederek, “İktidar çiftçimizin, hayvancımızın, üretenin sorunlarına kulak tıkadı… Hatırlarsanız Türkiye tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydi” diye hatırlatmada bulundu ve ülkenin şimdi tarımda ithalata bağımlı hale geldiğini vurguladı.

YANDAŞIN VERGİ BORCUNU BİR GECEDE SİLENLER ISPARTA’YI UNUTTU
Akın, iktidarın “yandaşları kayırması yüzünden” esnafın gereken desteği alamadığını belirterek, “Yandaşların vergi borcunu bir gecede bir kalemde silenler, esnafı ve çiftçiyi unutmuş durumda” dedi. Akın iktidarın doğalgaz müjdesinin de yurttaşlara zam olarak geri döndüğünü vurguladı. Akın, “Üzülerek söylüyoruz ki maalesef iktidar Isparta’yı unutmuş. Ispartalılar adına soruyoruz. 20 yıldır her seçimde vaat olarak Isparta’nın önüne getirdiğiniz Isparta- Antalya yolu ne zaman bitecek?” diye sordu. Akın iktidara “Bir gece de yandaşın değil vatandaşın yanında olun diye bütün milletvekili arkadaşlarımız haykırıyor” diye seslenerek, 31 Mart 2021 tarihine kadar Tarım ve Kredi Kooperatiflerine borcu olan çiftçilerin haczinin durdurulduğunu, ancak bu sorunun çözümü için halen net bir açıklama yapılmadığını kaydetti.  

3-006.jpg

İŞTE HEYETTEKİ VEKİLLER
Heyette yer alan milletvekilleri şöyle: “Müzeyyen Şevkin, Burcu Köksal, Gamze Taşcıer, Servet Ünsal, Aydın Özer, Süleyman Bülbül, Aysu Bankoğlu, Mehmet Göker, Erkan Aydın, Özgür Ceylan, Bayram Yılmazkaya, Mahmut Tanal, Sibel Özdemir, Bedri Serter, Kamil Okyay Sındır, Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç, Alpay Antmen, Suat Özcan, Baha Ünlü ve Özkan Yalım.” 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.