Covid-19'da Süreç Şeffaf Değil

CHP İl Başkanı Halıcı, Artan Koronavirüs Vakalarını Değerlendirdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ağustos 2020 14:37
Covid-19'da Süreç Şeffaf Değil

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, “İlimizde koronavirüs vakalarının hızla arttığını görüyoruz. Koronavirüs salgını hala Dünyanın ve Türkiye’ nin bir numaralı gündem maddesi. Bir taraftan yetkililerden şeffaflık beklerken diğer taraftan da vatandaşlarımızdan üst düzeyde dikkat etmelerini istiyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Ajans32'ye yaptığı açıklamalarda sün günlerde artan koronavirüs vakalarına dikkat çekerek, yetkililerden sürecin şeffaflık içerisinde yürütülmesini, vatandaşlardan ise uyarılara azami ölçüde dikkat etmelerini istedi.

Koronavirüs salgınının yediden yayılımda artış eğilimi göstermeye başladığı bu günlerde özellikle ilçelerden ve köylerden ne yazık ki iyi haberler gelmiyor.

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmelerde; “Yaşanan süreç bir toplum sağlığı sürecidir. Bu yüzden yaşanan süreçte atılan adımlar, alınan tedbirler, yaşanan vakalar şeffaf bir şekilde masaya yatırılmalıdır. Bugün geldiğimiz noktada ne yazık ki bazı zafiyetlerin olduğunu görüyoruz. Bunu söylemek zorundayız ve yetkililerin dikkatini bu yöne çekmek zorundayız” dedi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karantina kararlarının bir sonuç olduğuna dikkat çeken Halıcı, “Karantina bir sonuçtur. Bu sonuca ulaşana kadar, hangi hatalar yapıldı, nerelerde eksik davranıldı bunların gözden geçirilmesi gerekiyor. Burada elbette bütün yükü yetkililerin üzerine bırakmıyoruz. Vatandaşlarımızdan da uyarılara, kurallara azami ölçüde dikkat etmelerini istiyoruz. Sosyal mesafe, hijyen ve maske konularında artık çok daha duyarlı olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yaşanan sürecin çeşitli etkileri olacağına da işaret eden CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, “Yaşanan bu sürecin sağlıksal, ekonomik, sosyolojik ve psikolojik etkilerinin olduğu da kaçınılmaz bir gerçek. Bu gerçeği de göz ardı etmemek gerekiyor. Temennimiz bu sürecin bir an önce sonlanması, ama sonrası için de planlı hareket etmek gerekiyor. Bu sürecin sancılarını vatandaş tek başına mı çekecek? Bu da cevap verilmesi gereken önemli bir sorudur” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.