Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İstanbul Sözleşmesi Teşekkürü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İstanbul Sözleşmesi Teşekkürü

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2021 12:44
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İstanbul Sözleşmesi Teşekkürü

Sivil Toplum Hareketi Derneği Başkanı Mustafa Sağlam, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile tek taraflı feshedilen İstanbul Sözleşmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sivil Toplum Hareketi Derneği Başkanı Mustafa Sağlam, açıklamasında “İstanbul Sözleşmesi, aileyi ve kadını güçlendirmeye yönelik olarak ortaya çıkmıştı. Ama sonrasında küresel LGBT lobileri ve bunlarla aynı düşüncede olan finans ve teknoloji şirketlerinin ülkemiz üzerinde düşünce ve ifade özgürlüğünü baskılayıcı, aile ve toplum değerlerimizi yozlaştıran politik bir baskı aracı olarak kullanmaya başlandı.

Bu yüzden Cumhurbaşkanımız, İstanbul Sözleşmesi'ni feshetti. İstanbul Sözleşmesi, Avrupa'nın birçok ülkesinde kabul edilse de uygulamaya konulmamıştır” dedi.

Sağlam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bizim kadınlarımızın haklarını, hukuklarını korumamız için dışarıdan model almaya, tercüme yapmaya, kopya çekmeye ihtiyacımız yoktur” sözlerini de hatırlatarak, alınan karardan dolayı teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.