Dünyaca Ünlü Dağcı Nasuh Mahruki Eğirdir’e Hayran Kaldı

Ramazan Bayramın birinci günü Eğirdir’e gelen grupların içerisinde dünyaca ünlü dağcı Nasuh Mahruki ve Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın'da vardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2022 17:06
Dünyaca Ünlü Dağcı Nasuh Mahruki Eğirdir’e Hayran Kaldı

Ramazan Bayramın birinci günü Eğirdir’e gelen grupların içerisinde dünyaca ünlü dağcı Nasuh Mahruki ve Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın'da vardı.  Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök yenilenen limanda misafirlerle yakından ilgilenirken elektrikli tekne turu ve Eğirdir Elması ikram etmeyi de ihmal etmiyor.

Eğirdir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada: Dünyaca Ünlü Dağcı Nasuh Mahruki yaptığı açıklamada; 'Bayram vesilesi ile göller bölgesine geldik. Çocuklarımıza  Türkiye'nin doğasını, kültürünü, coğrafyasını göstermek, tanıtmak ve sevdirmek için buraya geldik. Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök'le tanışma fırsatı bulduk.

Eğirdir'i gezerken başkan Veli Başkan yanımıza geldi, bizimle ilgilenmesi çok hoş oldu. Ben Eğirdir'e daha öncede gelmiştim. Dağ Komando Okuluyla, Sporuyla, Doğasıyla çok zengin bir ilçe. Böyle aktivitelerle daha da gelişeceğini bekliyorum. Eğirdir'lilerin böyle bir belediye başkanları olmasından dolayı çok şanslı olduklarını düşünüyorum.

Türk ve Dünyadaki evereste çıkan ilk dağcıyım, ben dağcılığı çok sevdim. Gezgin olmam, dağcı olmam, doğa sporları, fotoğrafçı olmam beni çok mutlu ediyor. Çocuklarımıza ülkemizi korumalarını ve sahiplenmelerini öğretiyoruz. Eğirdir'i çok seviyorum, başkanımızla ve sizlerle tanışmak ayrıca bir mutluluk verdi bize' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.