Durakta Matematik!

Matematik Korkulu Rüya Değil...

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Temmuz 2019 09:34
Durakta Matematik!

Aslında matematik eğlenceli, aslında matematik hayatımızın her anında. Başarı ikisini birleştirebilmekte saklı.

Mukaddes Karip hoca çizimleriyle öğrencilerinde bu keyifli başarıyı yakalayan değerli bir matematik öğretmeni.

“DURAKTA MATEMATİK PROJESİ" ile de 7’den 70’e hepimize hayatımızda matematiğin saklandığı yerleri eğlenceli çizimleriyle yeniden keşfetmemizi, matematiği artık severek isteyerek öğrenmemizi hedefliyor.

Bunun için çevremizdeki duraklara bu çizimleri afişler halinde asarak her yaştan herkesin matematik algısını değiştirerek matematiği kitap, okul, öğrenci ve öğretmen dörtgeninden çıkarıp günlük yaşamın artık avantajı haline getirmek istedi.

Hatta ilerleyen süreçte öğrencilerin çizimlerini de yine Durakta Matematik projesiyle sergileyerek öğrencilerin matematiği yaşamasına aldığı keyfi sergilemesine imkân verilecek.

Durakta Matematik Projesi öğretmen camiasında çok beğenildi ve yaz tatili olduğu halde çok kısa bir sürede 81 ilden öğretmenler projeye dahil olmak, birlikte yürütmek istediler.

Bunun üzerine proje ulusal olmaktan taştı uluslararası eTwinning onayı alarak uluslararası bir projeye dönüştü.

Bu da matematiği hak ettiği sevgiyle buluşturmak ve gerçek başarıdır.
Durakta Matematik Projesi’nin çizeri-yöneticisi Mukaddes Karip ve proje ortağı matematik gönüllüsü Isparta Yedişehitler İlkokulu’nda bir öğretmen olan Ahmet Canbolat olarak bu projemizde bizi en başından beri yüreklendiren ve projemizi hayata geçirmemize her türlü desteği sunan, Isparta sevdalısı Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.