Eğirdir Gölü’ne Su Aktarılacak

Eğirdir Gölü'nün kuraklık etkilerinden korunması amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü tarafından önemli bir adım atıldı.

Yayınlanma:
Eğirdir Gölü’ne Su Aktarılacak

DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından 19 Mart 2024 tarihinde yapılan ihale sonucunda "Isparta-Eğirdir Gölü'ne Su Aktarımı Proje Yapımı" işinin sözleşmesi imzalandı. Sözleşme, Bölge Müdürü Osman Erkan ve ilgili firma yetkilileri arasında imzalandı ve aynı gün içerisinde yer teslimi de gerçekleştirildi.

Bölge Müdürü Osman Erkan, proje sahasında teknik incelemelerde bulunarak önemli açıklamalarda bulundu. Projeye büyük önem verdiklerini vurgulayan Erkan, proje yapımının hızlı bir şekilde tamamlanması ve tesis inşaatının temelinin atılması hedeflendiğini belirtti. Projenin tamamlanmasıyla yıllık 42 milyon metreküp suyun Eğirdir Gölü'ne aktarılacağını ifade eden Erkan, bu tesislerin projelendirilerek kurulacağını dile getirdi.

Bu projeyle birlikte, Eğirdir Gölü'nün su seviyesinin korunması ve kuraklık etkilerinin azaltılması için önemli bir adım atılmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum