Eğirdir'e Değer Katacağız

CHP Eğirdir Belediye Başkan Adayı Kaş, Seçim Bildirgesini Açıkladı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Şubat 2019 22:46
Eğirdir'e Değer Katacağız

CHP Eğiridir Belediye Başkan Adayı Emekli Albay Mehmet Kaş, partisi tarafından düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı’nda seçim bildirgesini açıkladı. Kaş, Atatürk’ün “Millete efendilik yoktur, hizmet etmek vardır” sözlerini hatırlattı.

CHP Eğirdir İlçe Başkanlığı hafta sonu düzenlediği aday tanıtım toplantısında adeta moral depoladı. Coşkulu bir kalabalığın izlediği programa CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, Merkez İlçe Başkanı Kamil Cem Erdal, Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Özcan, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Yıldız. Eğirdir İlçe Başkanı Fatmana Uludağ ve yönetim kurulu üyeleri, SDÜ eski rektörü Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, ADD Isparta İl Başkanı Batuhan Güldiken, ADD Eğirdir İlçe Başkanı Şefika Çelik ile kalabalık partililer katıldı.

Programda CHP İlçe Başkanı Fatmana Uludağ, İl Başkanı Ahmet Kürkçü, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, SDÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, ADD Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken ve Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem kısa birer konuşma yaptı.



EĞİRDİR’İN TARİHİNİ UNUTMADI
Toplantıda seçim bildirgesini açıklayan Kaş, “Konuşmama başlamadan önce, Anadolu'yu Türk yurdu yapmış ecdadımızı, başta, cennetten bir köşe olan Eğirdir'imizi ilk olarak fetheden Selçuklu Sultanı 2.Kılıçarslan'ı, Felekabad Dündar Bey'i, Kurtuluş savaşımızda Kahraman Ordumuza lojistik destek sağlamak için, canlarını hiçe sayarak katkı sağlamış olan başta, milletvekilimiz merhum Hafız İbrahim Demiralay'ı, Eğirdir Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin tüm kahraman üyeleri ile başkanı Tığlızade Hakkı Efendi'yi, Eğirdir Müftüsü Hüseyin Hüsnü Efendi'yi, hem belediye başkanlığı ile Eğirdir''i Eğirdir yapmış, hem de elmacılığın öncülerinden, Emekli astsubay Mustafa Kurtay'ı, Elmanın adını Eğirdir koymuş Halil Üstün'ü, ebediyete intikal etmiş, başta efsane belediye başkanı İbrahim Gençay olmak üzere görev yapmış tüm belediye başkan ve belediye çalışanlarını, rahmet ve minnetle anıyorum. Ve halen hayatta olan, partimize hizmet etmiş, başta eski ilçe başkanlarımız, belediye başkanı, ilçe yöneticilerimiz ve belediye meclis üyeliği yapmış, emektar ve vefakar Cumhuriyet Halk Partili büyüklerime, minnetle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

BELEDİYE’DE ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 TL OLACAK
Kaş, “Belediyeyi daha iyi nasıl çalıştıracağız, sizlere daha iyi nasıl hizmet edeceğiz bunu anlatmanın, insanımızın güvenini kazanmanın çabası içinde olacağız.

Bizim hizmet için düsturumuz, sloganımız; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ''Millete efendilik yoktur hizmet etmek vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur'' sözü olacaktır. Belediyemizin imkanlarını, ilçemizin sorunlarını ve hemşerilerimizin dertlerini biliyoruz. Buradan herkese kendimizden çok emin olarak şunu söylüyorum; neyi, nasıl ve ne zaman yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Hem sizlerin, hem de Eğirdir'imizin dertlerine derman olacağız. Çünkü siz insanlarımız her şeyin en iyisine layıksınız.

Öncelikle insana ve insan emeğine saygılı olacağız. İnsana ve kul hakkına saygı, hem vicdani, hem ahlaki hem de, dini inancımız gereği çok önemlidir. Bu nedenle öncelikle belediye çalı-şanlarımıza, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilan ettiği gibi, asgari ücreti 2.200 Türk Lirası olarak uygulayacağız.

Emekçi ve vefakar belediye çalışanlarına sesleniyorum; bizim ilk ve en önemli çabamız, gayretimiz, sizlerin alın terinizin-emeğinizin karşılığı olan maaşlarınızı, her ay başında, aksatmadan tıkır-tıkır ödemek olacaktır. Maaş ödeme günü, bankamatik önlerinde, sizlerin başınızı öne eğdirmeyeceğim, kendime küfür ettirmeyeceğim” ifadelerini kullandı.



KİMSENİN İŞİYLE AŞIYLA UĞRAŞMAYACAĞIZ
Kaş, hiç kimsenin işine son vermeyeceğini belirterek, “Buradan ilan ediyorum; Bu kriz ortamında, hiç kimseyi işten çıkarmayacağız. Fazla olan iş gücümüzü, daha verimli ve gelir getirici projelerimizle kazanca dönüştüreceğiz. Ücretsiz izin zulmünü emektar ve çaresiz çalışanlarımıza reva görmeyeceğiz. İnsanca çalışma, kazanma ve yaşama hakkına-kul hakkına saygılı olacak, vicdansızlık yapmayacağız. Başta da söylediğim gibi, çalışan insanlarımız, hiç kimsenin kölesi değildir. Çalışan insanlarımız, milletin efendisidir. Eğirdir Belediyesi'nde de öyle olacaktır” dedi.

ÜRETEN BELEDİYE
CHP Eğirdir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Kaş, “Belediyemizin gelirlerini artırırken küçük ölçekli üreticimizi destekleyecek, kalkındıracak bir Kalkınma ve Üretim Kooperatifçiliğini belediyemiz öncülüğünde hayata geçireceğiz. Bu kooperatifçilikte küçük üreticimizi, aracının, tüccarın, insafına terk etmeyecek, onun ürününü değerlendirip, kuru meyve, pestil, pekmez ve sirke üretip gelir elde edeceğiz. Hem küçük üreticimizi destekleyecek, hem de belediyemize gelir sağlayacağız. Ürettiğimiz ürünlerimizi, belediyemizin tanzim satış mağazasında halkımıza da sunacağız” sözünü verdi.

DOĞALGAZI GETİRMEK, KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR
Eğirdir’i Koruma ve Kalkındırma Vakfı kuracaklarını da açıklayan Kaş, “Eğirdir’imizin doğal yapısını korumak, ilçemizi her platformda tanıtmak ve her açıdan kalkınma sağlayacak bir vizyonu sağlamak olacaktır. Eğirdir Gölü’nün sahibi ve sorumlusu bu vakıf olacaktır. Doğalgazı getireceğiz demekle doğalgaz gelmiyor. Devletimiz zaten bu konuda kanun çıkarmış, nüfusu on binin üzerinde olan her yerleşim yerine doğalgaz gelecek. Burada önemli olan halkımızın bilgilendirilip, bu konuda bilinçlendirilmesi ve organize edilmesi olacaktır. Bu konuda herkes rahat olsun, Doğalgazı getirmek, kimsenin tekelinde değildir. Kime oy verirseniz verin ama üç sene ama dört sene sonra ilçemiz doğal gaza kavuşacaktır. İlçemizin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi, Eğitim imkanlarımızın geliştirilmesi, kültür ve sanat etkinliklerini yine Vakfımız organize edecek ve geliştirecektir” dedi.

DEĞER KATACAĞIZ!
Eğirdir’e değer katacaklarını anlatan Kaş, “Sevgili vatandaşlarımız, Eğirdir’in harcına bir tuğla da biz koyalım, marka değerine değer katalım diye yola çıktık. Bu yolda ölmek var dönmek yok. Bize güvenen insanları mahcup etmeyecek, hayal kırıklığına uğratmayacağız. Bu kriz döneminde çalışanımızın, esnafımızın ve siz değerli hemşerilerimizin yanında olacağız. Bize güvenin. Bize güç verin. Birlik ve beraberlik içinde çalışırsak daha büyük işler başarabiliriz. Bunun için, daha önce işbirliği içinde olduğumuz partilerimize, başkanlarımıza sesleniyorum, gelin birlikte çalışalım, diğer partilerimizi başkan adaylarını kötüleyerek değil, öteleyerek değil, onlardan daha iyi, daha güçlü olduğumuzu göstererek kazanalım. Birlik ve beraberliği lafla değil, fiiliyatla sağlayalım. 31 Mart’ta yapılacak bu seçimin vatanımıza –milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Belediye başkanlığı yarışında, diğer partilerimizin adaylarına da başarılar diliyorum. Bugün hizmet için yarış içinde bulunduğumuz vatan toprağı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizle, ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor. siz değerli konuklarımızı saygı ve sevgi ile selamlıyorum." İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.