Emre Mahallesi Spor Kompleksinin Açılışı Gerçekleştirildi

Emre Mahallesi Spor Kompleksinin Açılışı Gerçekleştirildi

Yayınlanma:
Emre Mahallesi Spor Kompleksinin Açılışı Gerçekleştirildi

Isparta Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı işbirliği ile inşa edilen 20 bin metrekare alan içerisinde; UEFA standartlarında Sentetik Çim Saha, 500 kişilik tribün ve diğer sosyal alanların bulunduğu Emre Mahallesi Spor Kompleksinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Vali Aydın Baruş, Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Av. Osman Zabun, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Aziz Tuna, siyasi parti temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Kompleksin açılış programı Isparta Görme Engelliler Spor Kulübü Futsal Takımının maçıyla başladı. Sporcuların azmi katılımcılardan büyük beğeni toplarken Vali Baruş ve protokol üyeleri maç sonrası sporcuları tebrik etti.

Konuşmasında, açılışla birlikte sporun gerçek ruhunun yansımasını sahada gördüğünü kaydeden Vali Baruş ilimize kazandırılan spor tesisleri sayesinde gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durmasının da sağlandığını söyledi.

Vali Baruş, “Milletvekillerimiz, belediye başkanımız, siyasi parti başkanlarımız, ilçe belediye başkanlarımız, gençlerimiz, engelli kardeşlerimiz hepsi burada. Bu işte sporun kardeşlik, dostluk ve birlik ruhunu ne kadar güçlendirdiğini açıkça gösteriyor. Daima böyle olalım. Isparta'nın birlik ve beraberliği, buradaki manzara gibi olsun. Spora yapılan yatırımlar gerçekten çok değerli. Biz sporu neden önemsiyoruz? Spor insanın hem zinde kalması hem de zararlı alışkanlıklardan uzak durarak vaktini yararlı bir şekilde geçirmesi bakımından son derece yararlı bir uğraş. Bu sahada binlerce gencimiz spor yapacak. Burada hep beraber hareket etmenin birlikte dayanışma halinde olmanın mutluluğunu yaşayacaklar.

Özellikle bu spor sahasının yanında engelsiz yaşam merkezinin inşa edilmesinden dolayı belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Çünkü engelli kardeşlerimiz kendilerine fırsat verildiğinde ne kadar büyük başarılara imza attıklarını her gün gösteriyorlar. Nitekim bugün görme engelli kardeşlerimizin yaptığı futsal müsabakasında azmin önünde hiçbir şeyin duramayacağına açıkça şahit olduk. Pazar günü kutlanacak olan 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün tüm engelli kardeşlerimize güzellikler getirmesini, önündeki engelleri aşmalarına vesile olmasını ve Türk milleti için de engelli kardeşlerimizle tam bir dayanışma halinde, geleceğe güvenle yürümemize vesilesi olmasını yürekten temenni ediyorum.

Bugün burada açılışını yapacağımız tesisin bu noktaya gelmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, Gençlik ve Spor Bakanımızın büyük emekleri oldu. Milletvekillerimizin çok değerli katkıları oldu ve tabii ki sahanın burada inşa edilmesinde ve buranın neredeyse bir kompleks haline getirilmesinde büyük emekleri olan Isparta belediye başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e çok çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ve dua edilmesinin ardından protokol üyeleri açılış kurdelasını kesti.

Program protokol üyelerinin gösteri maçıyla son buldu.

Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.