Esnaf Neden Cezalandırılıyor?

Esnaf Neden Cezalandırılıyor?

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2021 15:15
Esnaf Neden Cezalandırılıyor?

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Çağrı Yıldız, pandemi sürecinin başarılı yönetilemediğini kaydederek, esnafın cezalandırıldığını ileri sürdü.

Yıldız, “İktidarın acil olarak yapması gereken Sosyal Hukuk Devletinden doğan sorumlulukları yerine getirilerek, esnafa ve gün geçtikçe yoksullaşan halkımıza; rahat bir nefes aldırtacak ekonomik tedbirlerle daha çok destek vermesidir” dedi.

İYİ Parti Isparta Merkez İlçe Başkanı Murat Çağrı Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada hükümetin pandemi dönemi ekonomi politikalarını eleştirdi. Yıldız, açıklamasında “Bir genelgeyle esnafın iş yeri kapalıyken, esnafın satamadığı ürünlerin tamamı internetten satılıyor. Olan yine iş yerleri kapalı olan esnafımıza oluyor.  İçişleri Bakanlığı genelgesi ile Pazar günleri zincir marketler kapalı olduğu halde e-ticaret yapan İnşaat ve imalat dışındaki sektörler kargo ve lojistik firmaları aracılığıyla zincir marketler satışa devam ediyor. 

AVM’ler Pazar günleri kapalı ama AVM’lerde satılan ürünlerin tamamına internet üzerinden ulaşılabiliyor. Ayakkabıdan beyaz eşyaya, bisikletten piknik malzemesine ve gıdaya kadar kadar aklınıza gelen her şey internet üzerinden alınabiliyor … Olan yine esnaf ve sanatkârlara oluyor, kapandığı için bunları satamıyor. Haksız rekabet altında eziliyor.  Son bir buçuk yılda esnafın tüm mal varlığı, yastık altı küçük tasarrufları elinden gitti. Esnafımızın normale dönme ihtimali kalmadığı gibi BIÇAK KEMİĞE DAYANMIŞTIR.

Keşke İktidar sahipleri yap-işlet modeli ile yaptırdığı otoyol-köprü işletmecilerine gösterdiği kıymeti kendilerine oy verip iktidar taşıyan vatandaşlarımıza, esnaf kardeşlerimize de gösterseydi. Almanya da koalisyon hükümeti pandeminin başlangıcından bu yana 156 milyar euro, 130 milyar euro ve 60 milyar euro değerinde üç mali teşvik paketi açıkladı. Ülkede milli gelirin yüzde 11'i takabül  etmektedir. Bu da sadece Esnafa 3 ay da toplam esnafa 45 bin Euro destek anlamına gelmektedir. Keza ABD yeni Başkanı Joe Biden, göreve geldikten sonra Ocak ayından itibaren  1,9 trilyon dolarlık bir ekonomik teşvik paketi imzaladı.

Buda ABD milli gelirinin yüzde 25,4'ünü bu yardımlara ayırdığını göstermekte. Yine İngiltere'de Milli gelirinin yüzde 16,3'ünü yardıma ayrıldı.Buda her vatandaşına ayda en fazla 2 bin 500 sterlin maaş desteği verildiğini göstermektedir. Lakin ülkemizde açıklanan yardım paketleri milli gelirimizin yüzde 1,1’ne dahi denk düşmemektedir.19 günlük tam kapanma sürecinde geçiş garantili olan Yavuz Sultan Köprüsüne 8 milyon 602 bin dolar, Osman Gazi Köprüsüne 129 milyon dolar, İstanbul Havalimanına 320 milyon Euro ödeme yapılacaktır. Toplamda 1 milyar TL’yi bulan bir ödeme söz konusudur. İktidar sahipleri bu kadar ödemeyi belli başlı müteahhitlere değil de, esnafa ve vatandaşlarımıza yapsaydı. Refahı mutlu bir şekilde halkımıza paylaşıp kocaman bir  OH dedirtse iyi olmaz mıydı? Bu gün; İktidarın  acil olarak yapması gereken ''Sosyal Hukuk Devletinden'' doğan sorumlulukları yerine getirilerek, esnaf kardeşlerimize ve gün geçtikçe daha da yoksullaşan halkımıza; rahat bir nefes aldırtacak   ekonomik tedbirlerle daha çok destek vermesidir.

Yoksa esnafımız ve vatandaşımız için önümüzdeki dönem yıkım süreci olacaktır. Şeyh Edibali Osman Gazi'ye "Ey oğul, insanı yaşat ki, devlet yaşasın" diye öğüt vermiş. Yine Anadolu’muzun ünlü ozanı Yunus Emre, "Bir kez gönül yıktın ise/ Bu kıldığın namaz değil/Yetmiş iki millet dahi/ Elin, yüzün yumaz değil" demiştir. İnşallah İktidar sahipleri Anadolu'muzun bu güzel değerlerini dikkate alarak yaşanan pandemi sürecinde esnafına ve vatandaşına sahip çıkar” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.