Esnafa müjde: Borçların faiz ve cezaları silinecek

Esnafın kefalet kooperatifine olan borçların faizleri ve cezaları silinecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2011 01:05
Esnafa müjde: Borçların faiz ve cezaları silinecek

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Tural, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Esnaf ve Sanatkarların Kooperatifimize olan kredi borçlarının ödeme kolaylığı sağlanması için bir düzenleme yapılmıştır. Kredi borcu 31/12/2011 (bu tarih dahil) tarihinden önce kooperatif takibine intikal eden ortaklarımızın 15 Nisan 2011 tarihine kadar başvurmaları kaydıyla,

Takibe intikal eden kredi borcu ana para tutarının 1/3’ünü (üçte-bir) peşin kalanını iki taksitte ödeyecek olan ortaklardan gecikme faizi alınmayacaktır. Kredi borcunun yıl sonuna kadar taksitlendirilmesi talep edildiği taktirde, borcun kooperatif takibine intikal ettiği tarihten başvuru tarihine kadar yıllık %5 faiz uygulanacaktır. Kredi borcunun 24 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde, borcun kooperatif takibine intikal ettiği tarihten başvuru yapıldığı tarihe kadar yıllık %12 gecikme faizi uygulanacaktır.

Kooperatifimize takibe intikal eden ortaklarımızın borçlarının yeniden yapılandırılması için yapılan bu düzenlemeden yararlanmaları ve bu konuda gerekli bilgiyi kooperatifimizden almaları önemle rica olunur.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.