"Estetik Bölgede Diş Hekimliği Uygulamaları Sempozyumu" Sona Erdi

"Estetik Bölgede Diş Hekimliği Uygulamaları Sempozyumu" Sona Erdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2017 13:01
"Estetik Bölgede Diş Hekimliği Uygulamaları Sempozyumu" Sona Erdi

Güzel bir gülüş, her gün karşı karşıya geldiğimiz insanlara sunduğumuz pozitif bir enerjidir. Dişler de güzel bir gülümsemenin vazgeçilmez parçasıdır. Estetik anlayışının değiştiği ve teknolojinin ilerlediği günümüzde dişlerde de estetik anlayışı farklılaşmaya başladı.

Bu alanda diş hekimliği uygulamalarındaki yeniliklerin ve başarıyı artırmanın yollarının tartışılması amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından "Estetik Bölgede Diş Hekimliği Uygulamaları" konulu bir sempozyum düzenlendi.

Barida Otel Gül Balo Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını, Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul yaptı. Baykul, baş döndüren bir hız gösteren teknolojinin, bilginin hızla güncellenmesi zorunluluğunu da beraberinde getirdiğini belirterek “Bilgi; birikim ve tecrübeyle birleştirildiğinde, paylaşıldığında değeri, yaygınlığı ve etkisi daha da artan bir kavramdır. Vitrin işlemlerimizden diyebileceğimiz estetik bölgede yaptığımız uygulamaları gündeme getirelim istedik. Bu sebeple bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaşmak için bizleri kırmayıp buraya gelen değerli konuşmacılarımıza hocalarımıza huzurlarınızda çok teşekkür etmek istiyorum. Bu paylaşımın bir de sosyal etkisi var ki siz değerli meslektaşlarımızla bu paylaşım sayesinde bir araya geliyoruz.” dedi.

Baykul’un konuşmasının ardından estetik alanda diş hekimliği uygulamalarındaki yeniliklerin ve başarıyı artırmanın yollarının tartışıldığı sempozyum oturumlarına geçildi.

Oturumlarda, Prof. Dr. Bora Bağış “Laminate Restorasyonlarda Renk Uyumu İçin Klinik İpuçları”, Prof. Dr. Selim Pamuk, Msc.Dt. Cansın Özgür ve Dt. Onur Öztürk “Dijital Gülüş Tasarımı”, Doç. Dr. Erdem Kılıç “Estetik Bölgede İmplant Uygulamalarında Dikkat Edilecek Hususlar”,
Prof. Dr. Atilla Sertgöz “Anterior Bölgede İmplant Üstü Restorasyonlarda Estetik Risk Faktörleri” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Ayrıca sempozyum kapsamında Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinin eski mezunları da bir araya geldi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen buluşmada, 2002 yılı mezunlarına 15. Yıl anısına hazırlanan plaketler takdim edildi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.