Gelendost İtirazına Ret

İl Seçim Kurulundan İYİ Parti'ye Kötü Haber

Yayınlanma:
Gelendost İtirazına Ret

Belediye Başkanlığını AK Parti’nin kazandığı Gelendost’ta İYİ Parti kanadının itirazına İl Seçim Kurulundan da ret çıktı. İl Seçim Kurulu İYİ Parti’nin oylar yeniden sayılsın, geçersiz oylar incelensin talebini reddetti.
Yerel seçimlerde bir türlü çözülemeyen Gelendost düğümünde son noktayı İl Seçim Kurulu koydu. İYİ Parti’nin ‘Oylar yeniden sayılsın, geçersiz oylar incelensin’ talebi ilçe seçim kurulunun ardından İl Seçim Kurulu tarafından da reddedildi. Kararın reddinin ardından Gelendost’ta mevcut başkan Mehmet Sezgin’in başkanlığı da netleşmiş oldu.

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Özmen, “31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde vatandaşlarımızın tercihine saygımız sonsuzdur. Ancak ilk aldığımız seçim sonuçları sonucunda 14 oy farkla Gelendost Belediye Başkanlığını almıştım fakat nedeni bilinmeyen ve araştırmalarını titizlikle sürdürdüğümüz sebeplerden dolayı gerçek seçim sonucu elimize ulaşmadı. Saat 17:30’da yetkililerin emriyle diğer partili görevliler okul binasına alınırken maalesef İYİ Parti görevli olan arkadaşları içeriye alınmamıştır. Her iki partinin adayları ve yöneticileri ile birlikte ıslak imzalı sandık tutanaklarını almak için yaklaşık 5 saat beklenildi.

Bunun gibi diğer usulsüzlüklerin tespiti için bugün Yalvaç ilçe seçim kuruluna tüm oyların sayımı için itirazımızı sunduk. Ancak komisyon tarafından sadece geçersiz oyların sayılması konusunda karar alındı. Bütün sandıklardaki tüm oylar henüz 1 kez sayıldı. Bizlere güvenen ve tercih eden hemşehrilerimiz şu anda bu işin peşini bırakmadan sonuna kadar devam edeceğimizi ifade ediyoruz.

Bugün İl Seçim Kuruluna müracaat ederek hiç bir şüpheye yer vermemek adına tüm oy pusulalarının sayılmasını parti avukatlarımız ve yöneticilerimizle birlikte itiraz dilekçemizi sunduk. Ancak talebimiz reddedildi. Şeffaf ve güvenirlilik açısından tüm yasal haklarımızı Yüksek Seçim Kuruluna kadar kullanacağız. Bütün bu işlemlerden sonra çıkacak olan karara saygımız sonsuzdur” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum