Gençlerin Sorunu İfade Özgürlüğü

Gençlerin Sorunu İfade Özgürlüğü

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Haziran 2021 00:13
Gençlerin Sorunu İfade Özgürlüğü

CHP Isparta Gençlik Kolları Başkanı Emre Erkan, Türkiye’de bir demokrasi sorunu olduğunu ileri sürerek “Gençler kendilerini özgürce ifade edemiyor. Bu ülkemiz adına büyük bir sorundur” dedi.

Erkan, Isparta gençliğinin yerel yönetimlerden talepleri hakkında da çeşitli değerlendirmeler yaptı.  Kanal32 ekranlarında her sabah canlı olarak yayınlanan ve gazeteciler Ruzin Azerhan ile Bora Tüfekli’nin hazırlayıp sunduğu Gün Başlıyor programı bu hafta gençlere ekranlarını açıyor.

‘Gençlerin Bir Çift Lafı Var’ başlığı ile düzenlenen programlar dizisinin ilk canlı yayın konuğu CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Erkan oldu.

DEMOKRASİMİZ SAĞLIKLI DEĞİL
Erkan, Türkiye’de gençlerin kendilerini özgürce ifade edemediklerini ileri sürerek “Türkiye’de genel olarak bir demokrasi sorunu var. Demokrasimiz çok sağlıklı değil. Bu da en çok gençleri ilgilendiriyor. Gençler kendilerini özgürce ifade edemediği sürece ülke olarak ilerleme kaydedebilmek pek olanaklı görünmüyor. Sosyal medya hesabından hükümeti eleştirdiği için, gözaltına alınan, soruşturma geçiren gençler ve yurttaşlar var” dedi.

GENÇLİK ÜZERİNDE İKTİDAR BASKISI VAR
İktidarı baskıcı olmakla suçlayan Erkan, “Muhalefet partilerinde siyaset yapmak isteyen ancak, bu durumdan endişe duyan gençler var. Çünkü yarın memur olamam korkusu var. İş bulamam korkusu var. Maalesef ülkemizde liyakat dikkate alınmıyor. Dolayısıyla iktidar partisine üye olmak, orada siyaset yapmak bir ekmek kapısı gibi görünüyor. Muhalefet ise tam tersine bir risk olarak görünüyor. Bunu değiştirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

GENÇLİĞE GÜVENİN
CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Erkan, “Gençliğe güvenin. Bu ülkede birçok şeyi gençler değiştirecek. Bakın kimileri eleştiriyor, kızıyor ama bomba gibi bir Z Kuşağı geliyor. Önümüzdeki seçimlerde oy kullanacak seçmenlerin yaklaşık yüzde 16’sını gençler oluşturuyor. Yani iktidarı belirleyebilecek bir güçten söz ediyoruz” dedi.

TOPLU TAŞIMA PAHALI
Isparta’da toplu taşıma fiyatlarının yüksekliğinden yakınan Erkan, “Isparta’da halk otobüsü fiyatlarının yüksek olduğunu düşünüyoruz. Üniversiteye gidip gelmek, yurt parası, yemek parası falan derken öğrencinin cebinde su alacak parası kalmıyor. Sadece KYK burslarıyla yaşamını idame ettiren öğrenci arkadaşlarımız var. Bu iki üniversiteye sahip bir şehir açısından önemli bir sorun” şeklinde konuştu.

GENÇLERE SOSYAL AKTİVİTE ALANLARI AÇIN
Isparta’da sosyal aktivelerin de önünün açılması gerektiğini savunan CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Erkan, “Isparta’da Valilik Binasının bulunduğu 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda gençler kaykay yapıyorlar. Arkadaşlarla oturup sohbet ettik. Gençlerin kaykay yapabileceği bir alan yok Isparta’da. Burada yerel yönetimlerin de gençlere sosyal aktivite imkanları yaratmaları gerekiyor. Isparta’da öğrenciye sadece ekonomik gelir olarak bakmak doğru değil. Biz gençlerin enerjisinden, akademik çalışmalarından, kültürel ve sosyal özelliklerinden bu şehri faydalandırmak gerekiyor” dedi.  
“Gençlerin Bir Çift Lafı Var” program dizisinin 15 Haziran Salı günü ise canlı yayın konuğu Ülkü Ocakları Isparta İl Başkanı Dr. Hamza Kandemir olacak.

https://www.ajans32.com/genclerin-bir-cift-lafi-var-48518h.htm?interstitial=true

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.